Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Tahinli Piyaz (Antalya) (4 adet - 76,660 defa bakıldı)

Tahinli Piyaz (Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tahinli Piyaz (Antalya)

eftal
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.10.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc29203
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
4,808 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
1,5 çay bardağı sirke
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet katı haşlanmış yumurta
2 adet domates

Tahinin üzerine ince dövülmüş sarımsak, limon suyu eklenir ve katılaşana kadar karıştırılır. Daha sonra yarım çay bardağı sirke azar azar yedirilir. 15 dakika dinlendirilir. Bu sürede tahinin yağı üzerine çıkar. Bu yağ dökülür. Üzerine 1 çay bardağı sirke gene azar azar eklenerek karıştırılır. Bu şekilde incelmiş olur. En son tuz atılır. Tabağa yeteri kadar haşlanmış fasulye konur. Üzerine doğranmış domates ve dilimlenmiş yumurta bırakılır. Son olarak tahinli karışım gezdirilir. Arzuya göre biraz zeytinyağı da dökülebilir.


ML® Tahinli Piyaz için tıklayın




Tahinli Piyaz (Antalya)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161530
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
355 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet kırmızı soğan
1 çay kaşığı tuz
½ adet limonun suyu
2 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı sirke
3 yemek kaşığı ılık su
6 adet cherry domates
1 adet haşlanmış yumurta
½ demet ince kıyılmış maydanoz

Ölçülü kuru fasulyeden 3 yemek kaşığı haşlanmış fasulyeyi ezin.
Tahin, limon suyu, tuz, sirke ve suyu karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar tahinli sosu ezerek karıştırın. Eğer sulu bir kıvam olmasını isterseniz su oranını artırabilirsiniz.
Kırmızı soğanı iri iri doğrayın ve 2,5 su bardağı haşlanmış fasulyeyle iyice harmanlayın.
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve maydanozları ince ince kıyın.
Yumurtayı da bu aşamada haşlayın ve hazırlayın.
Servis tabağına kırmızı soğanlı piyazlı yerleştirin ve tahinli sosu ilave edin.
Domatesleri ve haşlanmış yumurtayı zevkinize göre yerleştirin.
İnce kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da piyazınızın üzerinde gezdirerek servise hazır hale getirin.



Tahinli Piyaz (Antalya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172261
Gönderme Tarihi: 25.May.2023
268 defa indirildi / yazdırıldı




400 g kuru fasulye, küçük taneli, tercihen Çandır fasulyesi
Sos için:
75 g kuru fasulye, haşlanmış
5-6 diş sarımsak, ezilmiş
75 ml tahin
150 ml sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
75 ml sirke
1 tatlı kaşığı tuz
150 ml su
Üzeri için:
3 adet domates, küp doğranmış
4 adet yumurta, haşlanmış
4 adet taze soğan, ince kıyılmış
6 adet sivri yeşilbiber, ince kıyılmış
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Fasulyeleri tuzlu su içinde bir gece bekletin. Ertesi gün bol tuzlu suda ve orta ateşte, 20-25 dakika haşlayın.
Haşlama suyunu dökün. Fasulyeleri yıkayıp, tekrar tencereye koyun ve tuzlu suda yeniden haşlamaya bırakın.
Fasulyeler çatlayıp, iyice pişinceye, suyu çekilir gibi oluncaya kadar haşlayın ve ılınmaya bırakın.
Sosu için haşladığınız fasulyenin 75 gram kadarını alın. Çukur bir kaba koyup, çatalla ezin.
Ezilmiş fasulyeye, diğer sos malzemelerini katıp karıştırın. Bu işlemi mikserle de yapabilirsiniz.
Haşlanmış fasulyeleri, kayık veya yayvan bir servis tabağına koyun. Üzerine sosu gezdirip, karıştırın.
Salataya, domatesleri, yumurtaları, taze soğanı, yeşilbiberi ve maydanozu ekleyin. Tuz, pul biber ve karabiber katıp, kabaca karıştırın. Tabağında servis edin.

Not: Piyaz her bölgede vardır, her köftecinin değişmezidir ama Antalya mutfağına has olan tahinli piyaz bir başkadır. Susamın yağlı tadını taşıyan tahin ile limonun asidi birleşince ve buna soğanın suyunun tadı eklenince, fasulyenin lezzetine lezzet katan bir sos ortaya çıkar.



Antalya Piyazı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180757
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
2-3 adet haşlanmış yumurta (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı tahin
1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Önceden haşlanmış kuru fasulyeleri bir kaseye alın.
Fasulyelerin pişmiş ama dağılmayacak kadar diri olmasına dikkat edin.
Kuru soğanı piyazlık (ince, uzun) doğrayın.
Yeşil biber ve domatesi küp küp, maydanozu ise ince ince kıyın.
Haşlanmış yumurtaları dilimleyerek hazır hale getirin.
Bir karıştırma kabında tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve sirkeyi iyice karıştırarak pürüzsüz bir sos elde edin.
Sosun kıvamı çok yoğun olursa, hafifçe su ekleyerek açabilirsiniz.
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırarak bu sosu hazır hale getirin.
Hazırladığınız fasulyeleri, doğranmış sebzeleri ve tahinli sosu geniş bir kaseye alın.
Tüm malzemelerin iyice karışması için dikkatlice karıştırın.
Fasulyelerin ezilmemesi için karıştırma işlemini nazikçe yapın.
Servis tabağına aldığınız Antalya piyazının üzerine dilimlenmiş haşlanmış yumurtaları ve biraz zeytinyağı gezdirin.
Son olarak, doğranmış maydanoz ve bir tutam pul biber serpiştirerek sunuma hazırlayın.







Tahinli Piyaz (Antalya) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(4 adet Tahinli Piyaz (Antalya) 76,660 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort