Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Tarçınlı Çörekler (4 adet - 199,575 defa bakıldı)

Tarçınlı Çörekler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tarçınlı Çörekler

TugbaG


Kayıt: 19.04.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc13351
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2007
2,359 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
6,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 silme yemek kaşığı ayçiçek yağı/tereyağı/margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon rendesi
3 su bardağı un (3,5 cup/450gr)
2 tatlı kaşığı toz maya (veya 1 paket yaş maya)
1 su bardağı süt
tarçın şekeri: 6 yemek kaşığı toz şeker+1,5 yemek kaşığı tarçın (şeker miktarını azaltabilirsiniz)

Hazırlanışı:
yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütte eritin.
şekeri, tuzu ve yağı mikserin orta hızında karıştırın.
yumurtave limonu ekleyip karıştırın. unu ve mayayı ilave edin. (toz maya kullanıyorsanız bu aşamada mayayı ve sütü ekleyin. mayayı direkt unla karıştırmak benim gözümü korkuttuğu için ben önce unu malzemelerin üzerine serptim. diğer malzemelerle karışmayacak biçimde havuz açıp mayayı oraya döktüm.) hamur toparlanana kadar yoğurun. (yaklaşık 10 dakika) bu aşamada biraz un veya bir miktar süt eklemeniz gerekebilir.
hamurun üzerini yağlanmış bir streç ile kapatıp oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
hamur açacağınız yüzeye biraz yağ sürün. hamuru bir merdane yardımıyla arada üzerine un serperek kalınca bir dikdörtgen şeklinde açın. hamurun üzerine tarçın şekeri serpin. (isterseniz üzerine dövülmüş ceviz ve üzüm de serpebilirsiniz). hamuru rulo gibi sarın ve yaklaşık 12 parçaya kesin.
çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. oda sıcaklığında 70-90 dakika bekletin. (ısıtılıp kapatılan fırında 30 dakika) bu aşamada çöreklerin orta bölümleri kabarıp yükselmeye başlayacaklardır. (isterseniz bu aşamadan sonra buzdolabına koyup 2 gün saklayabilirsiniz. ancak pişirmeden 3-4 saat önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekletin.)
fırını 175C'ye getirin. tepsiyi orta göze koyup 20-30 dakika pişirin.
glazür için 3,5 bardak pudra şekerini bir kaseye dökün. 1 tatlı kaşığı limon suyu, 6 yemek kaşığı ılık süt ekleyin. tüm şeker eriyene kadar hafifçe karıştırın. (süt az gelirse azar azar ekleyin) çörekler ılınınca glazürü üzerlerine bir çatalın uçları ile sürün.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 08.11.2024


Tarçınlı Çörek

neri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2007
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc16801
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2007
2,703 defa indirildi / yazdırıldı




600 gr. un
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı bal
100 gr. tereyağı
250 gr. pudra şekeri
1 er tatlı kaşığı tarçın, karbonat
3 adet karanfil
İçi İçin;
Ertik reçeli
150 şer gr. kuru üzüm, ceviz
Üzeri İçi;
1 adet yumurta sarısı

Un, karbonat, yumurtalar, bal, tereyağı, pudra şekeri, tarçın, dövülmüş karanfil karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, 4 parçaya ayrılır. Her bir parça 2 santim kalınlığında açılır, üzerine iç malzemesi konur, rulo yapılır, yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında bütün parçalar pişirilir, bir parmak eninde kesilerek servise sunulur.


ML® İncirli Çörek için tıklayın



Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 08.11.2024


Tarçınlı Çörek

şeref
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 42
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc64607
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
2,212 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Un
İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Hamuru için gereken malzemelerin tümünü yoğurun ve dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, incelterek yuvarlak şekil verin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırın, hamurlara bölüştürün. Hamurlara yarım ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpin.


Fotoğraf "zeyrek" tarafından gönderildi. 23.03.2015


Tarçınlı Çörek

palyaço
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2013
Mesajlar: 35
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc94521
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2013
1,794 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 su barağı ılık süt
İçi için:
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı süt

Derin bir kabın içinde unu, yumurtayı, mayayı, şekeri harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için pekmez, tahin ve sütü karıştırın. Dinlenmiş hamurları merdaneyle açın. Erimiş tereyağını ve tahinli karışımı üzerine sürüp her yerine bulayın. Rulo yapıp uzun şeritler halinde çekerek uzatın ve gül gibi sarıp tepsiye dizin. 200 derecede 25 dakika kadar pişirin.







Tarçınlı Çörekler Tarifleri Çörek Tarifleri



(4 adet Tarçınlı Çörekler 199,575 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort