|
Tarçınlı Çörekler |
|
TugbaG
Kayıt: 19.04.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc13351
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2007
2,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 silme yemek kaşığı ayçiçek yağı/tereyağı/margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon rendesi
3 su bardağı un (3,5 cup/450gr)
2 tatlı kaşığı toz maya (veya 1 paket yaş maya)
1 su bardağı süt
tarçın şekeri: 6 yemek kaşığı toz şeker+1,5 yemek kaşığı tarçın (şeker miktarını azaltabilirsiniz)
Hazırlanışı:
yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütte eritin.
şekeri, tuzu ve yağı mikserin orta hızında karıştırın.
yumurtave limonu ekleyip karıştırın. unu ve mayayı ilave edin. (toz maya kullanıyorsanız bu aşamada mayayı ve sütü ekleyin. mayayı direkt unla karıştırmak benim gözümü korkuttuğu için ben önce unu malzemelerin üzerine serptim. diğer malzemelerle karışmayacak biçimde havuz açıp mayayı oraya döktüm.) hamur toparlanana kadar yoğurun. (yaklaşık 10 dakika) bu aşamada biraz un veya bir miktar süt eklemeniz gerekebilir.
hamurun üzerini yağlanmış bir streç ile kapatıp oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
hamur açacağınız yüzeye biraz yağ sürün. hamuru bir merdane yardımıyla arada üzerine un serperek kalınca bir dikdörtgen şeklinde açın. hamurun üzerine tarçın şekeri serpin. (isterseniz üzerine dövülmüş ceviz ve üzüm de serpebilirsiniz). hamuru rulo gibi sarın ve yaklaşık 12 parçaya kesin.
çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. oda sıcaklığında 70-90 dakika bekletin. (ısıtılıp kapatılan fırında 30 dakika) bu aşamada çöreklerin orta bölümleri kabarıp yükselmeye başlayacaklardır. (isterseniz bu aşamadan sonra buzdolabına koyup 2 gün saklayabilirsiniz. ancak pişirmeden 3-4 saat önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekletin.)
fırını 175C'ye getirin. tepsiyi orta göze koyup 20-30 dakika pişirin.
glazür için 3,5 bardak pudra şekerini bir kaseye dökün. 1 tatlı kaşığı limon suyu, 6 yemek kaşığı ılık süt ekleyin. tüm şeker eriyene kadar hafifçe karıştırın. (süt az gelirse azar azar ekleyin) çörekler ılınınca glazürü üzerlerine bir çatalın uçları ile sürün.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 08.11.2024
|
Tarçınlı Çörek |
|
neri
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16801
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2007
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. un
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı bal
100 gr. tereyağı
250 gr. pudra şekeri
1 er tatlı kaşığı tarçın, karbonat
3 adet karanfil
İçi İçin;
Ertik reçeli
150 şer gr. kuru üzüm, ceviz
Üzeri İçi;
1 adet yumurta sarısı
Un, karbonat, yumurtalar, bal, tereyağı, pudra şekeri, tarçın, dövülmüş karanfil karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, 4 parçaya ayrılır. Her bir parça 2 santim kalınlığında açılır, üzerine iç malzemesi konur, rulo yapılır, yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında bütün parçalar pişirilir, bir parmak eninde kesilerek servise sunulur.
ML® İncirli Çörek için tıklayın
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 08.11.2024
|
TARÇINLI ÇÖREK |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc38279
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. un
30 gr. pudra şekeri
100 gr. tereyağı
15 gr. maya
2 çorba kaşığı süt
2 yumurta
İçi İçin:
100 gr. ceviz içi
150 gr. toz şeker
1/2 bardak süt
1 paket tarçın
50 gr. galeta tozu
1 Paket bahar
Limon kabuğu rendesi
1 Paket vanilya
Unu hamur tahtası üzerine eleyiniz. Unun ortasını açınız.
15 gr. maya ve iki kaşık süt koyarak ayrı bir kapta eziniz.
Maya ezildikten sonra tereyağı bir yumurta hamurun ortasına ilâve ediniz.
Kenarlarına 30 gr. pudra şekeri serpiniz. Hepsini beraber bir hamur yapınız.
2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız. 20 dakika dinlendiriniz.
İçi için yarım bardak süt içine makinadan çekilmiş ceviz içi karıştırınız. Pişiriniz.
Ateşten alınca biraz soğuduktan sonra galeta tozu, şeker, bahar, limon rendesi, vanilya, tarçın ilâve ediniz ve karıştırınız.
Dinlenen hamurların her bir parçasını tahta üzerinde merdane ile 2-3 mm. inceliğinde açınız.
Yukarıda hazırlanan içten bir miktar ortasına koyarak kenarlara doğru ince olmak üzere sarınız ay şekli veriniz.
Ilık bir yerde 10 dakika mayalandırınız.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek orta ısıda fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Galetalı Çörek için tıklayın
|
Tarçınlı Çörek |
|
şeref
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc64607
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
2,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Un
İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru için gereken malzemelerin tümünü yoğurun ve dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, incelterek yuvarlak şekil verin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırın, hamurlara bölüştürün. Hamurlara yarım ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpin.
Fotoğraf "zeyrek" tarafından gönderildi. 23.03.2015
|
Tarçınlı Çörek |
|
palyaço
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2013
Mesajlar: 35 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc94521
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2013
1,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 su barağı ılık süt
İçi için:
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı süt
Derin bir kabın içinde unu, yumurtayı, mayayı, şekeri harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için pekmez, tahin ve sütü karıştırın. Dinlenmiş hamurları merdaneyle açın. Erimiş tereyağını ve tahinli karışımı üzerine sürüp her yerine bulayın. Rulo yapıp uzun şeritler halinde çekerek uzatın ve gül gibi sarıp tepsiye dizin. 200 derecede 25 dakika kadar pişirin.
|
|