Kısa URL: https://ml.md/lc121284
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2016
2,874 defa indirildi / yazdırıldı
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
100 gr margarin
1 çay kaşığı şeker
3 tane yumurta
1 tutam tuz
İçi için:
1 su bardağı fıstık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
Hindistancevizi
Öncelikle su ve margarini bir tencerenin içinde koyun ve margarin eriyene kadar suyu kaynatın. Daha sonra içine unu, tuzu ve şekeri de ilave ederek hamur toparlanana dek sürekli yani yedirerek karıştırarak pişirin. Bu aşamadan sonra hamuru tencerenin içinden alarak içine yumurtaları tek tek kırıp elinizle iyice yoğurun. Hamurdan 5 adet ceviz büyüklüğünde parça kopartın hamur parçalarını her birini yufkadan daha kalın olacak şekilde oklava ile açın ve üçgen olacak şekilde kesin. Her birinin içine 1 çay kaşığı kadar fıstık koyarak elinizle kenarlarını iyice kapatın. Bu esnada başka bir tencereye şekeri ve su koyarak iyice kaynatın. Limon suyunu ise kaynamasına yakın ekleyerek tenceredeki şerbeti bir kenara alıp iyice soğutun. Daha sonra derin bir tencerenin içine kızartmak için sıvıyağı koyun ve yağı ısıtmadan hamurları tavaya aralıklı dizip ara sırada sallayarak hamurların her iki tarafını çevirerek kızartın. Daha sonra tavadan alarak her birini soğuk şerbetin içine atın ve iyice şerbeti emdirin. Servis sırasında üzerine hindistancevizi serperek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc59090
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011
3,682 defa indirildi / yazdırıldı
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
200 g Un (4 fincan)
5 tane Yumurta
135 g Limon suyu (1.2/3 fincan)
2 kahve kasığı Karbonat
bir tutam Tuz
250 g Çiçek yağı
400 g Şeker (5.3/4 fincan)
400 g Su (1.3/4 bardak)
İçinde 400 g şeker (5.3/4 fincan) ile 400 g. su (1.3/4 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz. Şeker eridikten sonra 14 —15 dakika kadar kaynamaya bırakınız.
Şeker kaynarken içinde çatalla çarpılmış 5 yumurta bulunan orta büyüklükte bir tencereye 135 g limon suyu (1.2/3 fincan), 200 g un (4 fincan), 2 kahye kaşığı karbonat ve bir tutam tuz koyarak, bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız. Sonra da hazırlamış olduğunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak içinde kızdırılmış hâlde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada iyice kızartınız. Hamurlar kızarınca hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika kadar bırakınız.
Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz.
Tatlılar soğuyunca servis yapınız.