Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Tava Tatlısı (2 adet - 77,837 defa bakıldı)

Tava Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tava Tatlısı

reyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc59090
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011
3,682 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966


200 g Un (4 fincan)
5 tane Yumurta
135 g Limon suyu (1.2/3 fincan)
2 kahve kasığı Karbonat
bir tutam Tuz
250 g Çiçek yağı
400 g Şeker (5.3/4 fincan)
400 g Su (1.3/4 bardak)

İçinde 400 g şeker (5.3/4 fincan) ile 400 g. su (1.3/4 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz. Şeker eridikten sonra 14 —15 dakika kadar kaynamaya bırakınız.
Şeker kaynarken içinde çatalla çarpılmış 5 yumurta bulunan orta büyüklükte bir tencereye 135 g limon suyu (1.2/3 fincan), 200 g un (4 fincan), 2 kahye kaşığı karbonat ve bir tutam tuz koyarak, bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız. Sonra da hazırlamış olduğunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak içinde kızdırılmış hâlde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada iyice kızartınız. Hamurlar kızarınca hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika kadar bırakınız.
Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz.
Tatlılar soğuyunca servis yapınız.


Tava Tatlısı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc121284
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2016
2,872 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
100 gr margarin
1 çay kaşığı şeker
3 tane yumurta
1 tutam tuz
İçi için:
1 su bardağı fıstık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
Hindistancevizi

Öncelikle su ve margarini bir tencerenin içinde koyun ve margarin eriyene kadar suyu kaynatın. Daha sonra içine unu, tuzu ve şekeri de ilave ederek hamur toparlanana dek sürekli yani yedirerek karıştırarak pişirin. Bu aşamadan sonra hamuru tencerenin içinden alarak içine yumurtaları tek tek kırıp elinizle iyice yoğurun. Hamurdan 5 adet ceviz büyüklüğünde parça kopartın hamur parçalarını her birini yufkadan daha kalın olacak şekilde oklava ile açın ve üçgen olacak şekilde kesin. Her birinin içine 1 çay kaşığı kadar fıstık koyarak elinizle kenarlarını iyice kapatın. Bu esnada başka bir tencereye şekeri ve su koyarak iyice kaynatın. Limon suyunu ise kaynamasına yakın ekleyerek tenceredeki şerbeti bir kenara alıp iyice soğutun. Daha sonra derin bir tencerenin içine kızartmak için sıvıyağı koyun ve yağı ısıtmadan hamurları tavaya aralıklı dizip ara sırada sallayarak hamurların her iki tarafını çevirerek kızartın. Daha sonra tavadan alarak her birini soğuk şerbetin içine atın ve iyice şerbeti emdirin. Servis sırasında üzerine hindistancevizi serperek servis edin.







Tava Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Tava Tatlısı 77,837 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort