|
Tavşan İçi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153540
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
1 adet büyük boy havuç
1 adet yemeklik soğan
4 dal taze kekik
6 adet tane karabiber
Tuz
8 bardak su
Pilav için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
3.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Tabanı için:
4 adet kuru yufka
Üzeri için:
200 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın.
İçine iri doğradığınız havuç ve soğanı, kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın.
Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın.
Pilav tenceresinde tereyağını eritin.
Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın.
Tuz ve suyunu ekleyip pişirin.
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın.
Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun.
Üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin.
Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sırayla yerleştirin.
En üstüne kalan tavukları koyun.
Kalan tavuk suyundan gezdirin ve tereyağına pul biber ekleyin.
Sosu da tavuk üzerinde gezdirin.
|
Tavşan İçi (Giresun) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108673
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
3,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kurutulmuş yufka
Yarım kase bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 diş sarmısak
Tuz
Kırmızı pulbiber
Tavuk göğsünü haşlayın. Soğuduktan sonra küçük küçük parçalara ayırın. Bulguru yeterli suyla birlikte haşlayın. Yufkaları firında teker teker kurutun. Yufkalardan ilkini ılık suya batırıp, çıkarın. Geniş bir servis tabağına buruşturarak, yerleştirin. Üzerine haşlanmış bulgur ve bir miktar tavuk eti koyun. Göğüs etini haşladığınız suya dövülmüş 3 diş sarmısağı ekleyin. Bu sudan birkaç kaşık yufkanın üzerine serpin. Diğer yufkalara da aralarına bulgur ve tavuk eti koyarak, aynı işlemi uygulayın. Üzerine kırmızı pulbiber serptikten sonra servis yapın.
|
Tavşan İçi (Giresun) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53949
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
3,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
sacta pişirilmiş ve eriştelik kesilmiş yufka
1 adet haşlanmış tavuk
5 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Eriştelik kesilmiş yufkalar büyükçe bir kaba alınır.üzerine lokmalık dilimlere ayrılmış tavuk etleri dizilir daha sonra tereyağı tavada eritilerek üzerine tavuk suyu ve sarımsakta eklenip bir taşım kaynatılır bu karışım yufka ve tavukların üzerine dökülüp hemen servis yapılır.eğer kuru yer kaldıysa tavuk suyundan ilave edilebilir.
Not: Bu tarifin adı her ne kadar tavşan içi olsada tavukla yapılan Giresun Çamoluk yöresine ait çok güzel yöresel bir yemektir.
|
|