|
Tavuk Suyu |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177959
Gönderme Tarihi: 28.May.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet derili ve kemikli tavuk butu veya göğsü
1 adet kereviz sapı ve yaprağı
1/2 demet maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
Tuz
Su
Öncelikle geniş bir tencereye tavuk parçalarını dizin. Tavuk suyunuzun yağlı olmasını tercih ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini derisiyle birlikte haşlayın. Tamamen yağsız bir tavuk suyu için de pişirmeden önce tavuk derilerini ayırın. Tencerenin içerisine irice doğranmış sebzeleri, baharatları ve tuzu da ilave edin. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar soğuk su ekleyin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin. Tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Tavuk parçaları haşlanınca ince bir süzgeçle süzüp hemen kullanacak ise cam kavanoza. Derin dondurucuda saklamak istiyorsanız, soğuyunca buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
|
Tavuk Suyu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172870
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2023
128 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tavuk göğüs eti
1 kereviz sapı ve yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 havuç
1 soğan
3 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
Tuz
2 yemek kaşığı sirke
3 litre su
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın.
Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.
Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz.
Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.04.2024
|
Tavuk Suyu Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157411
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
Tavuk suyu çorba tarifine tencerede sıvı yağ ve tereyağını eriterek başlayın. Un ilave edip unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Tel şehriyeyi ilave edin.
Ayrı bir kapta terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
Çorbanın suyundan alarak terbiyeye ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırlamış olduğunuz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. Tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak çorbayı pişirin.
Pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Tavuk suyu çorba hazır.
|
Tavuk Suyu |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141378
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
673 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 parçalanmış bir tavuk ya da çorbalık tavuk parçaları
1 tane havuç
1 tane kuru soğan
3-4 tane kereviz sapı
1 tane defne yaprağı
4-5 tane karabiber
1 diş sarımsak
3 litre su
Tavukları yıkadıktan sonra tencereye alın. Tavukların üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve bir taşım kaynatın.
İlk kaynayan suyu süzdükten sonra üzerine yıkadığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Üzerine soğuk su ekledikten sonra baharatlarınızı, sarımsağı ekleyip 1,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonra tavuk suyunu süzüp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Eğer hemen kullanılmayacaksa buzdolabının buzluk kısmında muhafaza edebilirsiniz.
|
Tavuk Suyu |
|
yemek öğretmeni
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc141327
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
777 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 tavuk göğüs eti
1 kereviz sapı ve yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 havuç
1 soğan
3 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
Tuz
2 yemek kaşığı sirke
3 litre su
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın. Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.
|
Tavuk Suyu Çorbası |
|
annekuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130629
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk but
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk butunun derisini çıkartalım.
Tavuk butunu, tavuk göğsünü ve 2 baş kuru soğanı bir tencerede haşlayalım.
Haşlanmış etleri tencereden alalım ve küçük küçük doğrayalım. Etin suyunu dökmeyelim.
Tereyağını ve unu bir çorba tenceresine koyalım.
Unun kokusu kaybolana kadar (yaklaşık 4-5 dakika) kavuralım.
Tavuk etlerini haşladığımız et suyuna, tenceredeki su yaklaşık 2 litre olacak şekilde kaynamış su ilave edelim.
Bu suyu kavrulmuş unun üzerine azar azar ve karıştırarak dökelim.
Sonra sarımsakları dövelim ve doğranmış tavuk etleriyle birlikte, suyun içerisine ilave edelim.
Tavuk suyu tuzlu olduğu için mutlaka kontrol ederek çorbanın tuzunu kendimize göre ayarlayalım.
Tavuk suyu çorbasını 10 dakika pişirelim. Çorba pişerken tencerenin ağzı açık kalsın.
Servis yaparken, arzu ederseniz üzerine çekilmiş karabiber serpebilirsiniz.
|
Tavuk Suyu Çorbası |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106673
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Soğanı iri parçalar halinde kesin. Bol suda yıkadığınız tavuk göğsünü ve budu soğanlarla birlikte tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayın. Tavuk etlerini küçük parçalar halinde ditin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını tavuk suyuna aktarın ve çorbanın pürüzsüz olması için el blendırından geçirin. Dittiğiniz tavuk etlerini ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
|
TAVUK SUYU |
|
A.L.O.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc52334
Gönderme Tarihi: 31.May.2010
2,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bütün bir tavuğu tencereye koyup üstünü örtecek kadar su doldurunuz. Sonra orta ateşte 5 saat kaynattıktan sonra üzerinden köpüğünü alıp bir kaba astardan geçiriniz. Soğuyunca üzerinde donan yağı alıp suyu kaldırınız. Birkaç gün kullanmak için süzdükten sonra bir miktar su ilâvesiyle iki taşım kaynatınız. Sonra indirip bir kâsede serin bir yerde saklayınız ve gerektiğinde kullanınız.
Fotoğraf "yemek öğretmeni" tarafından gönderildi. 19.03.2019
|
TAVUK SUYU |
|
serap71
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc46097
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 adet semiz tavuk
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
15 bardak su
tuz
YAPILIŞI
Büyük bir tencereye bütün malzemeler yıkanıp temizlendikten sonra konur. Suyu soğuk olarak ilâve edilerek iyice piştikten sonra suyu çorba ve yemeklerde kullanılır.
|
TAVUK SUYU |
|
civanperçemi
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc31024
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2008
2,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
3500 gram su (14 bardak)
1 adet havuç
1250 gram ağırlığında bir tavuk
1 maydanoz kökü
1 baş soğan
Tuz
1 Bir tencereye; 14 bardak su, soyulmuş bir baş soğan, kazınmış bir havuç, bir maydanoz kökü, yarım çorba kaşığı tuz ile 8 inci bölümde tarif edildiği şekilde tüyleri soyulmuş, içi temizlenmiş, alevli ateşte ince tüyleri tütsülenmiş ve yıkanmış, aşağı yukarı 1250 gram ağırlığında bir de tavuk koyduktan sonra tencereyi ateşe oturtmalıdır.
2 Suyun ısınmasiyle üstünde birikmeye başlayan köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve tavuk yumuşak bir hal alıncaya kadar, ortadan daha az ısıdaki ateşte aşağı yukarı 2 ya da 2,5 saat kadar haşlanmaya bırakmalıdır. (Kart olmamak şartiyle pişen tavuktan da 2000-2250 gram, yani 8-9 bardak arasında su çıkması gerekir. Kart tavukların pişme süreleri ise kesinlikle belli olmaz. Kart tavuklar pişinceye kadar bunlara ikide bir su katmak zorunluluğu vardır. Ancak tavuk piştikten sonra tenceredeki suyu ölçmeli, su 8 bardaktan çok fazla ise kapaksız kaynatmak suretiyle 8 bardağa indirilmelidir.)
3 Tavuk pişince; tencereden çıkartarak bir tabağa almalı, suyunu da ince bir süzgeçten, geçirmek suretiyle süzdükten sonra reçetelerde tarif edildiği şekilde kullanılmalıdır.
|
Tavuk Suyu |
|
nazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Araç-Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc28338
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2008
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre
2-2 1/2 kg pişmemiş tavuk parçaları (tercihen kanat, boyun ve sırt bölümleri)
2 havuç (kazınıp, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 kereviz sapı (yaklaşık 2,5 cm boyunda doğranmış)
2 iri soğan (her biri ortadan ikiye ayrılmış ve parçalardan birine 2 diş karanfil saplanmış)
2 taze kekik dalı (ya da 1/2 tatlı kaşığı toz kekik)
1 - 2 defne yaprağı
10-15 maydanoz sapı
5 tane karabiber
Tavuk parçalarını kalın dipli bir tencereye koyup, üstlerini 5 cm örtecek kadar soğuk su ekleyin. Tencereyi orta ateşe oturtup, yüzeyde oluşan köpükleri delikli kepçeyle alarak, bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, arada delikli kepçeyle köpükleri almaya devam ederek ve ara sıra biraz soğuk su ekleyerek (köpük oluşumunu kolaylaştırmak için), 10 dakika daha kaynatın.
Kalan malzemeyi ve gerekiyorsa (bütün malzeme suyla kaplı olmalıdır) yeniden su ekleyip, ateşi kısarak, 2 - 3 saat (bu arada oluşan köpükleri birkaç kez daha alın) ağır ağır kaynatın. Sonra tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu bir süzgeçten büyük bir kâseye geçirin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp, yüzeyinde katı bir yağ tabakası oluşuncaya kadar (yaklaşık 1/2 saat bekletin). Sonra yüzeyde oluşan yağ tabakasını bir kaşıkla alıp atın.
Tavuk suyu, buzdolabında 3 - 4 gün bekletilebilir.
Ayrıca, hava geçirmez kavanozlara konarak, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Not: Tavuk suyu hazırlanırken, tavuğun katısı ve yüreği de kullanılabilir; ama ciğerini kullanmamak gerekir. Doğal jelatin bakımından zengin olan boyun ve kanat parçalarından elde edilen su, çeşitli soslar ve jöleler hazırlamak için kusursuz bir malzemedir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.06.2023
|
Tavuk Suyu |
|
denizkızı
Aşçı
Kayıt: 04.08.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26220
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2008
2,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk kanat ve boyunlarını bir düdüklüye koyun. Tencereye iri doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve baharat torbası (temiz bir tülbente sarılıp ağzı uzunca bir iple bağlanmış 1 defne yaprağı, bir tutam kekik,3-4 dal maydanoz, 2 diş karanfil) ilave edin. Suyunu da ekleyip tencerenin ağzını kapatarak 15 dakika kadar pişirin. Evde hazırlayacağınız bu tavuk suyunun hazır tabletten çok daha lezzetli olacağını göreceksiniz.
|
Tavuk Suyu |
|
mozerella
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc25894
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2008
3,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk suyunu, tabletlerden veya doğrudan haşlanmış çok yağlı olmayan bir tavuğun suyundan elde edebilirsiniz. Ancak "tavuk suyu" profesyonel olarak değişik bir biçimde elde edilir. Bunu evde hazırlamak isterseniz, daha önce pişirilip kullanılmış bir tavuğun kemikleri ya da tavuk kanatlarından yararlanabilirsiniz. 6-8 kişi için, yaklaşık iri bir tavuğun kemikleri yetişir. Büyük bir tencereye 15-20 gr. margarin ve 1 çorba kaşığı rafine çiçek yağı koyup orta ateşte kızdırın. Bir iri baş soğanı ve bir büyük havucu irice parçalar halinde doğrayıp tavuk kemikleri ile kızgın yağda soğanlar altın sarısı bir renk alana kadar, bir kevgirle sık sık karıştırarak, pişirin.
Tuz, biraz kekik ve bir defne yaprağı ekledikten sonra tencereye 10-15 su bardağı soğuk su katıp ağır ateşte pişmeye bırakın. Zaman zaman, bir kevgirle, tencerenin üzerinde oluşan kefi alın. (Aksi takdirde tavuk suyu kekremsi olur.) Tavuk suyunu 2 saat kadar pişirdikten sonra tekrar kefini ve üstte biriken yağları alın. Bir tel süzgeç veya tülbentten süzerek kullana bilirsiniz.
|
Tavuk Suyu |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24076
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1,5 kg'lık 1 tavuk
10-12 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
SEBZE DEMETİ
1 küçük havuç
1 küçük soğan
5 adet karabiber
1 adet defne yaprağı
2-3 dal maydanoz
Tavuğu alazlayıp, yıkayarak temizledikten sonra büyük bir tencereye koyun. Üzerini bolca örtecek kadar soğuk su ilave edin ve ocağa oturtun.
Bir taşım kaynatın. Üstündeki köpükleri alın. Tuz ve sebze demetini koyarak ateşi hafifletin. Bu arada, yüzeyde beliren köpüklerin kaynayan suya karışmamasına özen gösterin.
Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 40-50 dakika kaynatın. Kullanılan tencere basınçlı ise, kapak köpükler alındıktan sonra kapatılmalı ve kaynama süresi yarım saat olarak düşünülmelidir.
Pişirme işlemi bittikten sonra tavuk suyunu ince bir süzgeçten süzün.
|
TAVUK SUYU |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22582
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
2,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 bütün tavuk
15 su bardağı su
Bir miktar tuz
Yapılışı:
Suyu bir tencereye koyunuz. Yıkayıp süzdüğünüz tavuğu bu suda iyice pişiriniz. Tuzunu katarak beş dakika daha kaynatınız. Pişen tavuk etini suyundan ayırınız. Suyu tel süzgeçten geçirerek istediğiniz şekilde kullanınız.
|
Tavuk Suyu |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10374
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
14 bardak (3,5 lt) su.
1 kg 250 gr'lık bir tavuk,
1 iri havuç,
1 baş orta boy soğan,
1 demet maydanoz kökü,
1 çorba kaşığı tuz.
Yapılışı:
Su, kabukları soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, tuz ve tüyleri yolunmuş, iri temizlenmiş, alevli ateşte ince tüyleri tütsülenmiş ve tertemiz yıkanmış tavuk bir tencereye konur ve kapağı açık olarak ateşe bırakılır. Su ısınınca yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır. Sonra tencerenin kapağı kapatılır. Tavuk yumuşak bir duruma gelinceye kadar, yani iki-iki buçuk saat kadar kaynatılır (Körpe bir tavuk bu süre içinde pişer. Ama kart bir tavuğun daha uzun süre kaynatılması gerekir). Tavuk pişince bir tabağa alınır. Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirilir. Elde edilecek suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir. Daha fazla olursa bir süre kaynatıp suyu azaltmak gerekir.
|
TAVUK SUYU |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7952
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESI
1 adet tavuk
1 kahve fincanı sirke veya 1 adet limonun suyu
6 su bardağı su (Üstünü örtecek kadar)
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kök kereviz
Yarım demet maydanoz
Yeterince tuz, nane, karabiber
YAPILISI-
Tavuğu temizleyiniz. Bir tencereye koyunuz. Soğanı dörde bölüp tencereye atınız. Maydanoz demetini ipte sarıp, kerevizi dörde bölüp, havucu iri iri doğrayıp üstüne koyunuz. 6 bardak su ilave edip tuzunu, biberini ekleyip ateşin üstüne koyarak kaynatmaya başlayınız. Zaman zaman suyun üstünde biriken köpüğü kevgirle alıp atınız. Kaynatma suyu eksilirse sıcak su ilave ediniz. Kaynamanın yarısında sirke veya limon suyunu ekleyiniz. Tencerenin ağzı kapalı olarak, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Etler iyice yumuşayınca ince delikli tel bir süzgeçten geçirerek suyunu ayrı bir tencereye alınız. Tel süzgecin içindeki tavuğu havuç, kereviz, maydanoz, soğan parçalarından temizleyip ayrı bir yere alınız. Tavuk suyunu çorbalarda, tavuğu da ayrı bir yemek olarak kullanınız. Not: Bütün tavuk yerine satın alacağınız tavuğun boyun, kanat kısımlarından da tavuk suyu yapabilirsiniz.
|
Tavuk Suyu |
|
Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc4881
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
3,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Soğan
2 Büyük Havuç
2 Sap Pırasa
1 Bütün Tavuk
Soğanları soyup ikıi bölün. Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın.
Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın.
Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun.
Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın. Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır. Köpüğü dikkatlice çorbanın üzerinden alın. Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın.
Tavuğu çorbanın içinden alın. Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin.
Tavuğun etini kemiklerinden ayırın. Önce kanat ve butlarını ayırın. Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin.
|
Tavuk Suyu |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc416
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2005
3,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
12 bardak su
tuz
Büyük bir tencere içine yıkanmış, temizlenmiş tavuk ve sabzeler 12 bardak soğuk su ile ateşe konur. Piştikten sonra ateşten alınır. Suyu çorba ve sebzelerde kullanılır, sade olarak da kullanılabilir. Et söğüş olarak yenir. Arzu edilirse tavuk eti klemiğinden ayrılarak küçük parçalara bölünür. Sebzeleri de suyu ile birlikte yenebilir buna haşlama patates eklenir.
|
|