Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Etli Çorba Tarifleri > Tavuk Suyu (19 adet - 769,122 defa bakıldı)

Tavuk Suyu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Suyu

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc416
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2005
3,390 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet tavuk
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
12 bardak su
tuz

Büyük bir tencere içine yıkanmış, temizlenmiş tavuk ve sabzeler 12 bardak soğuk su ile ateşe konur. Piştikten sonra ateşten alınır. Suyu çorba ve sebzelerde kullanılır, sade olarak da kullanılabilir. Et söğüş olarak yenir. Arzu edilirse tavuk eti klemiğinden ayrılarak küçük parçalara bölünür. Sebzeleri de suyu ile birlikte yenebilir buna haşlama patates eklenir.


Tavuk Suyu

Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40
Şehir: Balçova/İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc4881
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
3,059 defa indirildi / yazdırıldı




2 Soğan
2 Büyük Havuç
2 Sap Pırasa
1 Bütün Tavuk

Soğanları soyup ikıi bölün. Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın.
Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın.
Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun.
Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın. Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır. Köpüğü dikkatlice çorbanın üzerinden alın. Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın.
Tavuğu çorbanın içinden alın. Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin.
Tavuğun etini kemiklerinden ayırın. Önce kanat ve butlarını ayırın. Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin.



TAVUK SUYU

ananas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc7952
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,073 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESI
1 adet tavuk
1 kahve fincanı sirke veya 1 adet limonun suyu
6 su bardağı su (Üstünü örtecek kadar)
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kök kereviz
Yarım demet maydanoz
Yeterince tuz, nane, karabiber

YAPILISI-
Tavuğu temizleyiniz. Bir tencereye koyunuz. Soğanı dörde bölüp tencereye atınız. Maydanoz demetini ipte sarıp, kerevizi dörde bölüp, havucu iri iri doğrayıp üstüne koyunuz. 6 bardak su ilave edip tuzunu, biberini ekleyip ateşin üstüne koyarak kaynatmaya başlayınız. Zaman zaman suyun üstünde biriken köpüğü kevgirle alıp atınız. Kaynatma suyu eksilirse sıcak su ilave ediniz. Kaynamanın yarısında sirke veya limon suyunu ekleyiniz. Tencerenin ağzı kapalı olarak, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Etler iyice yumuşayınca ince delikli tel bir süzgeçten geçirerek suyunu ayrı bir tencereye alınız. Tel süzgecin içindeki tavuğu havuç, kereviz, maydanoz, soğan parçalarından temizleyip ayrı bir yere alınız. Tavuk suyunu çorbalarda, tavuğu da ayrı bir yemek olarak kullanınız. Not: Bütün tavuk yerine satın alacağınız tavuğun boyun, kanat kısımlarından da tavuk suyu yapabilirsiniz.


Tavuk Suyu

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10374
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,064 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
14 bardak (3,5 lt) su.
1 kg 250 gr'lık bir tavuk,
1 iri havuç,
1 baş orta boy soğan,
1 demet maydanoz kökü,
1 çorba kaşığı tuz.

Yapılışı:
Su, kabukları soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, tuz ve tüyleri yolunmuş, iri temizlenmiş, alevli ateşte ince tüyleri tütsülenmiş ve tertemiz yıkanmış tavuk bir tencereye konur ve kapağı açık olarak ateşe bırakılır. Su ısınınca yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır. Sonra tencerenin kapağı kapatılır. Tavuk yumuşak bir duruma gelinceye kadar, yani iki-iki buçuk saat kadar kaynatılır (Körpe bir tavuk bu süre içinde pişer. Ama kart bir tavuğun daha uzun süre kaynatılması gerekir). Tavuk pişince bir tabağa alınır. Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirilir. Elde edilecek suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir. Daha fazla olursa bir süre kaynatıp suyu azaltmak gerekir.


TAVUK SUYU

kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Turgutlu
Kısa URL: https://ml.md/lc22582
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
2,679 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1 bütün tavuk
15 su bardağı su
Bir miktar tuz

Yapılışı:
Suyu bir tencereye koyunuz. Yıkayıp süzdüğünüz tavuğu bu suda iyice pişiriniz. Tuzunu katarak beş dakika daha kaynatınız. Pişen tavuk etini suyundan ayırınız. Suyu tel süzgeçten geçirerek istediğiniz şekilde kullanınız.


Tavuk Suyu

sait
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc24076
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,713 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1,5 kg'lık 1 tavuk
10-12 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
SEBZE DEMETİ
1 küçük havuç
1 küçük soğan
5 adet karabiber
1 adet defne yaprağı
2-3 dal maydanoz

Tavuğu alazlayıp, yıkayarak temizledikten sonra büyük bir tencereye koyun. Üzerini bolca örtecek kadar soğuk su ilave edin ve ocağa oturtun.
Bir taşım kaynatın. Üstündeki köpükleri alın. Tuz ve sebze demetini koyarak ateşi hafifletin. Bu arada, yüzeyde beliren köpüklerin kaynayan suya karışmamasına özen gösterin.
Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 40-50 dakika kaynatın. Kullanılan tencere basınçlı ise, kapak köpükler alındıktan sonra kapatılmalı ve kaynama süresi yarım saat olarak düşünülmelidir.
Pişirme işlemi bittikten sonra tavuk suyunu ince bir süzgeçten süzün.


Tavuk Suyu

mozerella
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc25894
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2008
3,164 defa indirildi / yazdırıldı




Tavuk suyunu, tabletlerden veya doğrudan haşlanmış çok yağlı olmayan bir tavuğun suyundan elde edebilirsiniz. Ancak "tavuk suyu" profesyonel olarak değişik bir biçimde elde edilir. Bunu evde hazırlamak isterseniz, daha önce pişirilip kullanılmış bir tavuğun kemikleri ya da tavuk kanatlarından yararlanabilirsiniz. 6-8 kişi için, yaklaşık iri bir tavuğun kemikleri yetişir. Büyük bir tencereye 15-20 gr. margarin ve 1 çorba kaşığı rafine çiçek yağı koyup orta ateşte kızdırın. Bir iri baş soğanı ve bir büyük havucu irice parçalar halinde doğrayıp tavuk kemikleri ile kızgın yağda soğanlar altın sarısı bir renk alana kadar, bir kevgirle sık sık karıştırarak, pişirin.
Tuz, biraz kekik ve bir defne yaprağı ekledikten sonra tencereye 10-15 su bardağı soğuk su katıp ağır ateşte pişmeye bırakın. Zaman zaman, bir kevgirle, tencerenin üzerinde oluşan kefi alın. (Aksi takdirde tavuk suyu kekremsi olur.) Tavuk suyunu 2 saat kadar pişirdikten sonra tekrar kefini ve üstte biriken yağları alın. Bir tel süzgeç veya tülbentten süzerek kullana bilirsiniz.


Tavuk Suyu

denizkızı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 04.08.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc26220
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2008
2,819 defa indirildi / yazdırıldı




Tavuk kanat ve boyunlarını bir düdüklüye koyun. Tencereye iri doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve baharat torbası (temiz bir tülbente sarılıp ağzı uzunca bir iple bağlanmış 1 defne yaprağı, bir tutam kekik,3-4 dal maydanoz, 2 diş karanfil) ilave edin. Suyunu da ekleyip tencerenin ağzını kapatarak 15 dakika kadar pişirin. Evde hazırlayacağınız bu tavuk suyunun hazır tabletten çok daha lezzetli olacağını göreceksiniz.


Tavuk Suyu

nazar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Araç-Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc28338
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2008
2,834 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre
2-2 1/2 kg pişmemiş tavuk parçaları (tercihen kanat, boyun ve sırt bölümleri)
2 havuç (kazınıp, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 kereviz sapı (yaklaşık 2,5 cm boyunda doğranmış)
2 iri soğan (her biri ortadan ikiye ayrılmış ve parçalardan birine 2 diş karanfil saplanmış)
2 taze kekik dalı (ya da 1/2 tatlı kaşığı toz kekik)
1 - 2 defne yaprağı
10-15 maydanoz sapı
5 tane karabiber

Tavuk parçalarını kalın dipli bir tencereye koyup, üstlerini 5 cm örtecek kadar soğuk su ekleyin. Tencereyi orta ateşe oturtup, yüzeyde oluşan köpükleri delikli kepçeyle alarak, bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, arada delikli kepçeyle köpükleri almaya devam ederek ve ara sıra biraz soğuk su ekleyerek (köpük oluşumunu kolaylaştırmak için), 10 dakika daha kaynatın.
Kalan malzemeyi ve gerekiyorsa (bütün malzeme suyla kaplı olmalıdır) yeniden su ekleyip, ateşi kısarak, 2 - 3 saat (bu arada oluşan köpükleri birkaç kez daha alın) ağır ağır kaynatın. Sonra tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu bir süzgeçten büyük bir kâseye geçirin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp, yüzeyinde katı bir yağ tabakası oluşuncaya kadar (yaklaşık 1/2 saat bekletin). Sonra yüzeyde oluşan yağ tabakasını bir kaşıkla alıp atın.
Tavuk suyu, buzdolabında 3 - 4 gün bekletilebilir.
Ayrıca, hava geçirmez kavanozlara konarak, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.

Not: Tavuk suyu hazırlanırken, tavuğun katısı ve yüreği de kullanılabilir; ama ciğerini kullanmamak gerekir. Doğal jelatin bakımından zengin olan boyun ve kanat parçalarından elde edilen su, çeşitli soslar ve jöleler hazırlamak için kusursuz bir malzemedir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.06.2023


TAVUK SUYU

civanperçemi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc31024
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2008
2,817 defa indirildi / yazdırıldı




3500 gram su (14 bardak)
1 adet havuç
1250 gram ağırlığında bir tavuk
1 maydanoz kökü
1 baş soğan
Tuz

1 Bir tencereye; 14 bardak su, soyulmuş bir baş soğan, kazınmış bir havuç, bir maydanoz kökü, yarım çorba kaşığı tuz ile 8 inci bölümde tarif edildiği şekilde tüyleri soyulmuş, içi temizlenmiş, alevli ateşte ince tüyleri tütsülenmiş ve yıkanmış, aşağı yukarı 1250 gram ağırlığında bir de tavuk koyduktan sonra tencereyi ateşe oturtmalıdır.
2 Suyun ısınmasiyle üstünde birikmeye başlayan köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve tavuk yumuşak bir hal alıncaya kadar, ortadan daha az ısıdaki ateşte aşağı yukarı 2 ya da 2,5 saat kadar haşlanmaya bırakmalıdır. (Kart olmamak şartiyle pişen tavuktan da 2000-2250 gram, yani 8-9 bardak arasında su çıkması gerekir. Kart tavukların pişme süreleri ise kesinlikle belli olmaz. Kart tavuklar pişinceye kadar bunlara ikide bir su katmak zorunluluğu vardır. Ancak tavuk piştikten sonra tenceredeki suyu ölçmeli, su 8 bardaktan çok fazla ise kapaksız kaynatmak suretiyle 8 bardağa indirilmelidir.)
3 Tavuk pişince; tencereden çıkartarak bir tabağa almalı, suyunu da ince bir süzgeçten, geçirmek suretiyle süzdükten sonra reçetelerde tarif edildiği şekilde kullanılmalıdır.


TAVUK SUYU

serap71
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc46097
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,635 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
1 adet semiz tavuk
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
15 bardak su
tuz

YAPILIŞI
Büyük bir tencereye bütün malzemeler yıkanıp temizlendikten sonra konur. Suyu soğuk olarak ilâve edilerek iyice piştikten sonra suyu çorba ve yemeklerde kullanılır.


TAVUK SUYU

A.L.O.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.05.2010
Mesajlar: 42
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc52334
Gönderme Tarihi: 31.May.2010
2,763 defa indirildi / yazdırıldı




Bütün bir tavuğu tencereye koyup üstünü örtecek kadar su doldurunuz. Sonra orta ateşte 5 saat kaynattıktan sonra üzerinden köpüğünü alıp bir kaba astardan geçiriniz. Soğuyunca üzerinde donan yağı alıp suyu kaldırınız. Birkaç gün kullanmak için süzdükten sonra bir miktar su ilâvesiyle iki taşım kaynatınız. Sonra indirip bir kâsede serin bir yerde saklayınız ve gerektiğinde kullanınız.


Fotoğraf "yemek öğretmeni" tarafından gönderildi. 19.03.2019


Tavuk Suyu Çorbası

şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc106673
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,254 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Soğanı iri parçalar halinde kesin. Bol suda yıkadığınız tavuk göğsünü ve budu soğanlarla birlikte tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayın. Tavuk etlerini küçük parçalar halinde ditin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını tavuk suyuna aktarın ve çorbanın pürüzsüz olması için el blendırından geçirin. Dittiğiniz tavuk etlerini ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.



Tavuk Suyu Çorbası

annekuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc130629
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,210 defa indirildi / yazdırıldı




https://gurmekibris.com

1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk but
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Tavuk butunun derisini çıkartalım.
Tavuk butunu, tavuk göğsünü ve 2 baş kuru soğanı bir tencerede haşlayalım.
Haşlanmış etleri tencereden alalım ve küçük küçük doğrayalım. Etin suyunu dökmeyelim.
Tereyağını ve unu bir çorba tenceresine koyalım.
Unun kokusu kaybolana kadar (yaklaşık 4-5 dakika) kavuralım.
Tavuk etlerini haşladığımız et suyuna, tenceredeki su yaklaşık 2 litre olacak şekilde kaynamış su ilave edelim.
Bu suyu kavrulmuş unun üzerine azar azar ve karıştırarak dökelim.
Sonra sarımsakları dövelim ve doğranmış tavuk etleriyle birlikte, suyun içerisine ilave edelim.
Tavuk suyu tuzlu olduğu için mutlaka kontrol ederek çorbanın tuzunu kendimize göre ayarlayalım.
Tavuk suyu çorbasını 10 dakika pişirelim. Çorba pişerken tencerenin ağzı açık kalsın.
Servis yaparken, arzu ederseniz üzerine çekilmiş karabiber serpebilirsiniz.



Tavuk Suyu

yemek öğretmeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Münih
Kısa URL: https://ml.md/lc141327
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
776 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

2 tavuk göğüs eti
1 kereviz sapı ve yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 havuç
1 soğan
3 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
Tuz
2 yemek kaşığı sirke
3 litre su

Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın. Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.


Tavuk Suyu

azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc141378
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
673 defa indirildi / yazdırıldı




1 parçalanmış bir tavuk ya da çorbalık tavuk parçaları
1 tane havuç
1 tane kuru soğan
3-4 tane kereviz sapı
1 tane defne yaprağı
4-5 tane karabiber
1 diş sarımsak
3 litre su

Tavukları yıkadıktan sonra tencereye alın. Tavukların üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve bir taşım kaynatın.
İlk kaynayan suyu süzdükten sonra üzerine yıkadığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Üzerine soğuk su ekledikten sonra baharatlarınızı, sarımsağı ekleyip 1,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonra tavuk suyunu süzüp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Eğer hemen kullanılmayacaksa buzdolabının buzluk kısmında muhafaza edebilirsiniz.



Tavuk Suyu Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157411
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
410 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu

Tavuk suyu çorba tarifine tencerede sıvı yağ ve tereyağını eriterek başlayın. Un ilave edip unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Tel şehriyeyi ilave edin.
Ayrı bir kapta terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
Çorbanın suyundan alarak terbiyeye ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırlamış olduğunuz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. Tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak çorbayı pişirin.
Pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Tavuk suyu çorba hazır.



Tavuk Suyu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172870
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2023
128 defa indirildi / yazdırıldı




2 tavuk göğüs eti
1 kereviz sapı ve yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 havuç
1 soğan
3 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
Tuz
2 yemek kaşığı sirke
3 litre su

Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın.
Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.
Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz.
Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.04.2024


Tavuk Suyu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177959
Gönderme Tarihi: 28.May.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 adet derili ve kemikli tavuk butu veya göğsü
1 adet kereviz sapı ve yaprağı
1/2 demet maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
Tuz
Su

Öncelikle geniş bir tencereye tavuk parçalarını dizin. Tavuk suyunuzun yağlı olmasını tercih ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini derisiyle birlikte haşlayın. Tamamen yağsız bir tavuk suyu için de pişirmeden önce tavuk derilerini ayırın. Tencerenin içerisine irice doğranmış sebzeleri, baharatları ve tuzu da ilave edin. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar soğuk su ekleyin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin. Tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Tavuk parçaları haşlanınca ince bir süzgeçle süzüp hemen kullanacak ise cam kavanoza. Derin dondurucuda saklamak istiyorsanız, soğuyunca buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.







Tavuk Suyu Tarifleri Etli Çorba Tarifleri



(19 adet Tavuk Suyu 769,122 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort