|
Tavuklu Arpa Şehriyesi Salatası |
|
mezdeke
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69649
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2011
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı arpa şehriye
150 gr tavuk göğsü
1 su bardağı mısır
5 adet salatalık turşusu
1 adet havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı limon suyu
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
Tavuk etini küp doğrayıp haşlayın. Havucun kabuğunu soyup halka doğrayın ve başka bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Arpa şehriyeyi kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika bekletin ve süzerek soğuk sudan geçirin. Geniş bir kaseye alın. Tavuk etlerini, doğranmış turşuyu, havucu, mısırları, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayarak servis yapın.
|
Tavuklu Arpa Şehriyeli Salata |
|
onbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117647
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
1,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Özay
½ paket arpa şehriye
1 küçük boy mısır konserve
1 parça tavuk göğsü
7-8 adet salatalık turşusu
Maydanoz
Taze soğan
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Tavuk ve arpa şehriye haşlanır. Tavuklar didilir. Malzemeler karıştırılır. Üzerine limon suyu ve yağ eklenir. Karıştırılıp servis tabağına alınır.
|
Tavuklu Arpa Şehriye Salatası |
|
ilay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147971
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2020
557 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kutu mısır konservesi
4-5 adet kornişon turşu
Tuz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Suyunu da ayırın.
Arpa şehriyeleri sıvı yağda hafifçe kavurun.
Haşlanan tavuğun suyunu ve tuz ilave ederek pilav pişirir gibi pişirin.
Şehriyeler suyunu çekince soğuması için kenara alın.
Soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
Turşu ve kırmızı biberleri küp küp doğrayın.
Tavuğu ve diğer malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyip karıştırın.
|
|