Kısa URL: https://ml.md/lc147971
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2020
557 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kutu mısır konservesi
4-5 adet kornişon turşu
Tuz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Suyunu da ayırın.
Arpa şehriyeleri sıvı yağda hafifçe kavurun.
Haşlanan tavuğun suyunu ve tuz ilave ederek pilav pişirir gibi pişirin.
Şehriyeler suyunu çekince soğuması için kenara alın.
Soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
Turşu ve kırmızı biberleri küp küp doğrayın.
Tavuğu ve diğer malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyip karıştırın.