|
Tavuklu Biber Dolması |
|
Abbas Y.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2015
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran |
Kısa URL: https://ml.md/lc119846
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016
1,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr dolmalık biber
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2 adet soğan
1çay kaşıgi biber salçası
1 adet tavuk suyu tablet
25 gr yağ
Yarım demet maydanoz
1 fiske kimyon
1 fiske kırmızı biber
1 cay kaşığı tuz
1 fiske kara biber
1 diş sarmısak
1su bardağı pirinç
1 adet domates
2 su bardağı su
Dolmalık biberleri ayıklayın, tavuk etini inçe inçe kıyın, soğanı yemeklik doğrayın. Tavuk suyu tableti, salça, tuz, yağ, baharat ve inçe kıyılmış maydanozu karıştırın. Dövülmüş sarmısağı, yağını ve 1 su bardağı pirinçi ekleyin. Malzemeleri iyiçe yoğurun. Hazırladıgınız harcı biberlerin içine dolburun. Domatesleri dilimleyin biberlerin üzerine kapak yapın. Dolmaları tencereye yerleştirin. 2 su bardağı suyu ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten aldıgız dolmaları, tepsiye dizin tenceredeki suyu dolmaların üzerinden gezdirin 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin, sıcak servıs yapın.
|
Tavuklu Biber Dolması |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc89212
Gönderme Tarihi: 15.May.2013
1,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 mantar
1 soğan
4 kırmızıbiber
4 sarıbiber
1 çay bardağı pirinç
400 gram tavuk eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş soğanı ve mantarları yağda çevirin. Üzerine pirinci, doğranmış tavuk etini ilave edip kavurmaya devam edin. Bir su bardağı su koyup 15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve baharatı ekleyip ocaktan alın. Biberlerin içini temizleyin, tavuklu pirinçli karışımı içlerine paylaştırın. Fırında ya da tencerede 20 dakika az suyla pişirip servis tabağına alın. Ilınınca ikram edin.
|
Tavuklu Biber Dolması |
|
saturn
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc23833
Gönderme Tarihi: 15.May.2008
2,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dolmalık biber
300 gr tavuk kıyma
1,5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarımşar demet maydanoz, dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
3 adet damates
2 su bardağı su
İnce kıyılmış soğan, dereot ve maydanozun üzerine biber dışındaki malzemele katılır, karıştırılır. Harç oyulmuş biberlerin yarısından biraz fazlası seviyede doldurulur. Üst kısmına domates doğranmış domates kapatılır. Yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirilir. Kapaklı olarak 35-40 dakika pişirilir.
|
|