500 gr dolmalık biber
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2 adet soğan
1çay kaşıgi biber salçası
1 adet tavuk suyu tablet
25 gr yağ
Yarım demet maydanoz
1 fiske kimyon
1 fiske kırmızı biber
1 cay kaşığı tuz
1 fiske kara biber
1 diş sarmısak
1su bardağı pirinç
1 adet domates
2 su bardağı su
Dolmalık biberleri ayıklayın, tavuk etini inçe inçe kıyın, soğanı yemeklik doğrayın. Tavuk suyu tableti, salça, tuz, yağ, baharat ve inçe kıyılmış maydanozu karıştırın. Dövülmüş sarmısağı, yağını ve 1 su bardağı pirinçi ekleyin. Malzemeleri iyiçe yoğurun. Hazırladıgınız harcı biberlerin içine dolburun. Domatesleri dilimleyin biberlerin üzerine kapak yapın. Dolmaları tencereye yerleştirin. 2 su bardağı suyu ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten aldıgız dolmaları, tepsiye dizin tenceredeki suyu dolmaların üzerinden gezdirin 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin, sıcak servıs yapın.
|