|
|
Tavuklu Börek |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc17232
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007
2,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kasığı sıvıyağ
yeterince su
yarım paket margarin
tuz.
Püre için:
2 adet patates
1.5 çorba kasığı margarin
yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz.
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Bir kapta unu, yumurta sarısını, sıvıyağı, yeterince suyu ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarini bir firça yardımıyla her hamur parçasının üzerine sürün. Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin. Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek, üst üste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin. Sonra hamurları merdane yardımıyla tekrar açın.
Aralarına eritilmiş margarin sürün. Üst üste dizerek, buzlukta 10 dakika daha bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra 3mm. kalınlığında açın.
Püre için haşladığınız patatesleri bir çatal yardımıyla ezdikten sonra içine margarini, sütü, kaşar peyiniri rendesini ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, sonra küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun.
Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak, kapatın. Ters çevirerek, çok az yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine 4 cm. aralıklarla bir bıçak yardımıyla çizik atın. Yumurta sarısı sürün. Orta derecede ısıtılmış fırında pişirin. Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek, servis yapın.
|
Tavuklu Börek |
|
tolgahan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc129703
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2017
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sagliklitavuk.org
Hamur için:
1 kg un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı tuz
İç Malzemeler:
1 ufak tavuk
5 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, nane, kekik
Sıvıyağ
Hamur malzemelerini yoğurup 2 saat dinlendirin.
İç malzemelerden tavuğu haşlayın, soğanları küp küp doğrayın ve kavurun, haşladığınız tavuğu ufak ufak didip soğanın içine katın. Salça ve baharatları da karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamurdan ufak bezeler alıp bir tepsi büyüklüğünde açın, tepsiye dizin önce hamur yufkası sonra tavuk harcını üzerine serpiştirin bu şekilde 14 hamur yufkası yapın.
Bıçakla kare şeklinde kesin, üzerine yoğurt sürüp 170 derece önceden ısıtılmış fırına sürün, üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Tavuklu Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158498
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için:
Sıvıyağ
İçine:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet tavuk göğsü
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
Tuz
Kekik
Karabiber
1 diş sarımsak
Unu derin bir kaba alın. Zeytinyağı ve suyu azar azar katarak, çok yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika bekletin. Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Tavuğu ekleyin. Üzerine halka doğranmış biberleri koyarak soteleyin. Kekik, karabiber, 1 diş ince doğranmış sarımsağı koyup, 1 çorba kaşığı un ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Üzerine 1 su bardağı ılık süt koyarak 5 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamuru 10 parçaya bölüp, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarından 1 cm boş bırakarak 8 parçanın üzerine yağ sürün. 4 parçayı üst üste koyup, yağ sürülmemiş parçayı üzerine ekleyin. Bu şekilde 2 tane 5'er katlı hamur elde edin ve hepsini elinizle (merdane veya oklava kullanmadan) açarak tepsi büyüklüğüne getirin. İlk 5 katı yağlanmış tepsiye yerleştirin ve kenarlarından 4-5 parmak sarkıtın. Tavuklu harcı tepsinin üzerine yayın. İkinci 5 katı da tavuklu harcın üzerine kapatın ve dıştan sarkan hamuru, şekil vererek içe doğru katlayın. Üzerine yağ sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın.
|
Tavuklu Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158916
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2021
448 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
5 çorba kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
Harcı için:
1 adet küçük boy tavuk
1 kg soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet yumurta
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Büyük bir tencerede tavuğu, kabuğu soyulmuş bütün soğanlarla birlikte hafif tuzlu suyla kaynatın. iyice yumuşayıp kemiklerinden ayrılana dek pişirin. Bu arada hamuru için, tereyağını eritin. Geniş bir kabın içine unu aktarıp ortasını havuz gibi açın ve erimiş 5 çorba kaşığı tereyağı koyun. Üzerine yumurtaları, birer tatlı kaşığı toz şekeri ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Ardından üzerine ılık suyu yavaş yavaş katıp, pürüzsüz bir hamur elde edene dek, yoğurmaya devam edin. Hamuru dört parçaya bölüp, üzerlerine nemli bez örtün ve 30 dakika dinlendirin. Pişen tavuğu ve soğanları soğutup, delikli kepçeyle tencereden alın. Tavuğun kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin. Büyük bir tavada 3 kaşık tereyağını eritip içine doğranmış soğanları atın. Pembeleşen soğanların üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ilave edip kavurun. Karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp biraz soğutun ve üzerine yumurtaları kırın. Dörde böldüğünüz hamur toplarını temiz bir zemine alın. Toplardan birini oklavayla, kullanacağınız tepsinin dışına sarkacak kadar büyük, diğer 3 tanesini tepsi boyunda açın. ‹lk hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerine biraz yağ sürün. ikinci yufkayı serip üzerine tavuklu harcı yayın. Kalan yufkaları da, aralarına yağ sürerek harcın üzerine koyun. Tepsiden sarkan yufkayı hafif ıslatarak, içeri doğru alıp, bastırın. Son olarak az suyla çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Böreği önce 200 derece fırında 15 dakika, sonra 180 dereceye alıp 40 dakika pişirin.
|
|
Tavuklu Börek Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri
|
|