|
Tavuklu Makarna |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10107
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket ince çubuk 1 No. Makarna
Yarım söğüş tavuk
Yarım paket margarin yağı
150 gr. rende kaşar peyniri
Haşlanmış yağlı tavuğun 3 litre kadar 12 -15 bardak suyu alınır. Bu su ayrıca kaynatılır ve makarnalar bu suda haşlanır. 15 - 20 dakika süre ile haşlanan bu makarnalar süzülerek bir kaba alınır. Servis tabağının altına bir miktar rende kaşar peyniri serpilip üzerine bir kat makarna istiflenir, bunun da üzerine peynir rendesi ve onun da üstüne makarna konur. Makarnaların üstüne tavuğun iyice didilmiş olan etleri ilâve edilir ve hepsinin üstüne bir kaç kaşık süzülüp kalan tavuk suyundan gezdirilir. Eğer tavuk yağsız ise yarım paket margarin yağı eritilip tavuk soslu makarnaya gezdirilerek sıcak servis yapılır.
Not: Tavuğun makarnalardan süzülen haşlama suyu atılmaz, onunla da gayet güzel çorba yapılır.
|
Tavuklu Makarna |
|
Sara
Yeni Üye
Kayıt: 12.03.2007
Mesajlar: 2
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12538
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2007
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım Paket kelebek makarna
1 Adet tavuk göğsü
1/2 Kaşık Acı Biber Salçası
1/2 Kaşık Domates Salçası
2 Adet Yeşil Biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Köri
Önce tavuğu haşlayın ve etlerini ince ince ayıklayın.Makarnayı; haşladığınızın tavuğun suyunda 15-20 dakika haşlayın. (eğer suyu az gelirse musluk suyu katabilirsiniz.)
Makarnalar haşlanırken diğer tarafta; Sıvıyağı kızdırıp, biberleri yuvarlak, ince doğrayıp, salça ile 3 dakika orta ateşte kavurun. Üstüne tuz ve köri ekleyip biraz daha kavurun. En son tavukları döküp 1 dakika boyunca sosu tavuklara yedirin.
Şimdi haşlanmış sıcak makarna ile hazırladığınız bu sosu birbirine katın.
ML® Tavuklu Makarna için tıklayın
|
Tavuklu Makarna |
|
Şira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17026
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
2,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram makarna,
3/4 çorba kaşığı tuz,
25 gram tereyağı,
1 kızarmış tavuk (küçük parçalara ayrılmış),
3 litre su,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
50 gram krema,
200-300 gram bezelye,
çok az ince kıyılmış acı, kırmızıbiber
Suyu, tuz ve zeytinyağı ile beraber kaynatın. Makarnayı 8 dakika kadar pişirin. Süzün. Tereyağı ve kremayı bir tencerede karıştırın. Makarnayı bir tabağa alın üzerine sıcak tavuk parçalarını, bezelyeyi ye acı kırmızı biberi makarnanın etrafına koyarak servis yapın.
|
Tavuklu Makarna |
|
ihtişam
Aşçı
Kayıt: 01.04.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc22939
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fiyonk makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Kırmızı pul biber
Makarnayı tuzlu kaynar suda karıştırarak 10 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. İçerisine haşlayıp parçalara ayırdığınız tavuk etlerini, bezelyeyi, makarnayı, yeterince tuz ve pul biberi katıp güzelce karıştırın. Tencereyi bir müddet kısık ateşte tuttuktan sonra sıcak olarak servis yapın.
|
Tavuklu Makarna |
|
asya
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Asya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24960
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
Yarım bardak ayçiçek yağı
1 adet ufak piliç
4 adet domates
4 adet biber
Tuz
Maydanoz
Makarnayı tuzlu az yağlı bol suda 15 dakika haşlayın. Soğuk suyla soğutup süzdürün. Tepsiye dökün. Tavuğu da tuzlu suda haşlayın. Etlerini ayıklayın. Makarnaların üzerine serin.
Domatesleri ve biberleri de ufak ufak doğrayıp katın ve fırına verin. 20 dakika da fırında pişirip çıkarın. Maydanozu doğrayın. Yanında cacıkla servis yapın.
|
Tavuklu Makarna |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17244
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007
2,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 paket makarna
1 çay bardağı badem
4 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Tavuk küp şeklinde doğranır, tavada sıvıyağla birlikte kavrulur, suyunu bırakıp çekince ince kabukları alnmış iç badem eklenir 6-7 dakika kavurduktan sonra tuz ve karabiber eklenirr, karıştırılır, ateşten alınır, haşlanmış, süzülmüş makarnayla karıştırılır.
|
Tavuklu Makarna |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc74782
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk göğsü
Yarım Paket Makarna
5 Adet Domates
4 Adet Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Bir miktar hellim peyniri
Makarnaları haşlayarak suyunu süzün. Diğer tarafta sosu için küp doğranmış tavuk etini sıvıyağda soteleyin. Daha sonra üzerine domates, sarımsak ve fesleğeni de ekleyin. Kısık ateşte bu sosu kıvamını bulana kadar pişirin. Diğer tarafta hellim peynirini küp doğrayarak sıvıyağda kızartın. Makarnayı servis tabağına alarak sosu üzerine gezdirin. En son hellim peynirini ekleyerek sıcak servis edin.
|
Tavuklu Makarna |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87681
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
2,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış ve küçük doğranmış tavuk
5 su bardağı haşlanmış makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak domates suyu
1 çorba kaşığı soğan suyu
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
Yağa soğan suyunu katarak ağır ateşte karıştırın. Kaba, domates suyunu, tuz ve biberi de katın. Orta ateşte kaynatın. Domates suyu biraz koyulunca tavuk etini kaba atın. 5-10 dakika kadar salçada etleri çevirin. Makarnayı başka bir kapta az suyla ısıtın. Kevgir kepçeyle tavuk etlerini kaptan alın. Salçayı makarnaya dökerek iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Üstüne tavuk etlerini dökerek servis yapın.
|
Tavuklu Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100649
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. tavuk eti
2 adet taze soğan
1 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı makarna
2 çay bardağı soya sosu
Tavuk etlerini doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyun, etleri dört dakika kadar soteleyin. Üzerine kıyılmış taze soğan ve doğranmış havucu ekleyip beraber kavurun. Bir tencereye iki su bardağı su koyup kaynatın, içine makarnaları koyun. Makarnayı 13 dakika pişirip süzün ve tavadaki tavuklu sebzelerin içine dökün. Karıştırarak biraz daha pişirin. Üzerine soya sosunu dökerek karıştırın.
|
Tavuklu Makarna |
|
evvel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc101906
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2014
1,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. tavuk eti
1 paket renkli makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
Köri, kimyon, tuz, karabiber
Sosu için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini bir çorba kaşığı tereyağında 10 dakika kavurun, baharatları ekleyip ocaktan alın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sos için; zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve pul biberi karıştırın. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirin. Kavurduğunuz tavuk etini de üzerine ekleyip servis yapın.
|
Tavuklu Makarana |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135205
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
1,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr kuşbaşı tavuk
1 paket makarna
150 gr mantar
3 adet domates
1 adet soğan
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavurun. Tavuk etini de tencereye alıp kavurmaya devam edin. Mantarları irice doğrayıp ilave edin. Domatesleri rendeleyin. Yarım su bardağı tavuk suyuyla beraber tencereye ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dk pişirin. Bu arada makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Tavuklu sosla karıştırıp servis yapın.
|
Tavuklu Makarna |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc144936
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2019
938 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
1 paket krema
60 gram kaşar rendesi
Makarna için:
1 paket makarna
2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaynar su
Makarnanın sosu için:
3 dal fesleğen
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
Dövülmüş sarımsak, kekik, tuz, karabiber, sirke ve sıvı yağı karıştırıp bir marine sosu elde edin.
Tavukları bu sosa yerleştirip buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. (1 saate kadar bekleyebilirsiniz.)
Makarnanın haşlama suyuna yağ, tuz ve zerdeçal ilave edin.
Makarnaları bu suda 10 dakika kadar haşlayın.
Dinlendirdiğiniz tavukları kızgın tavada ezmeden karıştırarak soteleyin.
Tavukların rengi dönünce krema ve kaşarı da ilave edip biraz daha soteleyin.
Kaşarlar eriyince altını kapatın.
Fesleğeni tuz ve zeytinyağı ile birlikte robottan geçirin ve büyük bir kaseye alın.
Süzdüğünüz makarnaları bu sosla birleştirip harmanlayın.
Tavuklar ve makarnayı birlikte servis edin.
|
Tavuklu Makarna |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155804
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket burgu makarna
10 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Tavuklu harcı için:
400 gram fileto tavuk göğsü
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Tavuklu makarnanın lezzetini verecek olan tavuklu harcı hazırlamak için; fileto tavuk göğsünü iri parçalar halinde doğrayın.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde kesin. Sap kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz sulu domatesler ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğan ve rendelenmiş sarımsağı kokusu çıkıp, hafif bir kıvam alana kadar orta ateşte soteleyin.
İri parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsü parçalarını katıp, yüksek ateşte tavuklar renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
Rendelenmiş domates, domates salçası, toz kırmızı biber, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber kattığınız tavuklu sos harcını kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Makarnayı haşlamak için sıcak suyu derin bir tencerede kaynatın. Tuz ekledikten sonra makarnaları damak tadınıza göre 8-10 dakika kadar haşlayın.
|
Tavuklu Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178595
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024
122 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kemiksiz doğranmış tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket istenilen çeşit makarna
2 çay kaşığı pul biber
Makarna bilindiği üzere az sıvı yağ ve tuz ile pişirilir.
Küçük bir tencerede tavuk eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar güzelce kavrulur, yağ eklenir.
İnce doğranmış soğan ve sarımsakta eklenir ve 5 dakika kadar daha kavrulur. Biberler ilave edilir. 2 dakika kavrulur.
Salça, tuz ve karabiber eklenir az daha kavrulur. Ve kapağını kapatıp 5-10 dakika pişirilir.
Makarnaların üzerine kavrulan sos dökülüp güzelce hepsi harmanlanır. Biraz dinlendikten sonra servis edilebilir.
|
|