|
Tavuklu Makarna |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10107
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
2,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket ince çubuk 1 No. Makarna
Yarım söğüş tavuk
Yarım paket margarin yağı
150 gr. rende kaşar peyniri
Haşlanmış yağlı tavuğun 3 litre kadar 12 -15 bardak suyu alınır. Bu su ayrıca kaynatılır ve makarnalar bu suda haşlanır. 15 - 20 dakika süre ile haşlanan bu makarnalar süzülerek bir kaba alınır. Servis tabağının altına bir miktar rende kaşar peyniri serpilip üzerine bir kat makarna istiflenir, bunun da üzerine peynir rendesi ve onun da üstüne makarna konur. Makarnaların üstüne tavuğun iyice didilmiş olan etleri ilâve edilir ve hepsinin üstüne bir kaç kaşık süzülüp kalan tavuk suyundan gezdirilir. Eğer tavuk yağsız ise yarım paket margarin yağı eritilip tavuk soslu makarnaya gezdirilerek sıcak servis yapılır.
Not: Tavuğun makarnalardan süzülen haşlama suyu atılmaz, onunla da gayet güzel çorba yapılır.
|
Tavuklu Makarana |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135205
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
1,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr kuşbaşı tavuk
1 paket makarna
150 gr mantar
3 adet domates
1 adet soğan
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavurun. Tavuk etini de tencereye alıp kavurmaya devam edin. Mantarları irice doğrayıp ilave edin. Domatesleri rendeleyin. Yarım su bardağı tavuk suyuyla beraber tencereye ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dk pişirin. Bu arada makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Tavuklu sosla karıştırıp servis yapın.
|
Tavuklu Makarna |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc144936
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2019
927 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
1 paket krema
60 gram kaşar rendesi
Makarna için:
1 paket makarna
2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaynar su
Makarnanın sosu için:
3 dal fesleğen
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
Dövülmüş sarımsak, kekik, tuz, karabiber, sirke ve sıvı yağı karıştırıp bir marine sosu elde edin.
Tavukları bu sosa yerleştirip buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. (1 saate kadar bekleyebilirsiniz.)
Makarnanın haşlama suyuna yağ, tuz ve zerdeçal ilave edin.
Makarnaları bu suda 10 dakika kadar haşlayın.
Dinlendirdiğiniz tavukları kızgın tavada ezmeden karıştırarak soteleyin.
Tavukların rengi dönünce krema ve kaşarı da ilave edip biraz daha soteleyin.
Kaşarlar eriyince altını kapatın.
Fesleğeni tuz ve zeytinyağı ile birlikte robottan geçirin ve büyük bir kaseye alın.
Süzdüğünüz makarnaları bu sosla birleştirip harmanlayın.
Tavuklar ve makarnayı birlikte servis edin.
|
Tavuklu Makarna |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155804
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket burgu makarna
10 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Tavuklu harcı için:
400 gram fileto tavuk göğsü
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Tavuklu makarnanın lezzetini verecek olan tavuklu harcı hazırlamak için; fileto tavuk göğsünü iri parçalar halinde doğrayın.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde kesin. Sap kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz sulu domatesler ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğan ve rendelenmiş sarımsağı kokusu çıkıp, hafif bir kıvam alana kadar orta ateşte soteleyin.
İri parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsü parçalarını katıp, yüksek ateşte tavuklar renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
Rendelenmiş domates, domates salçası, toz kırmızı biber, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber kattığınız tavuklu sos harcını kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Makarnayı haşlamak için sıcak suyu derin bir tencerede kaynatın. Tuz ekledikten sonra makarnaları damak tadınıza göre 8-10 dakika kadar haşlayın.
|
Tavuklu Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178595
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024
101 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kemiksiz doğranmış tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket istenilen çeşit makarna
2 çay kaşığı pul biber
Makarna bilindiği üzere az sıvı yağ ve tuz ile pişirilir.
Küçük bir tencerede tavuk eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar güzelce kavrulur, yağ eklenir.
İnce doğranmış soğan ve sarımsakta eklenir ve 5 dakika kadar daha kavrulur. Biberler ilave edilir. 2 dakika kavrulur.
Salça, tuz ve karabiber eklenir az daha kavrulur. Ve kapağını kapatıp 5-10 dakika pişirilir.
Makarnaların üzerine kavrulan sos dökülüp güzelce hepsi harmanlanır. Biraz dinlendikten sonra servis edilebilir.
|
|