Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavşan Tarifleri > Tavuklu Pay (3 adet - 167,554 defa bakıldı)

Tavuklu Pay


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Pay

Asegul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc3548
Gönderme Tarihi: 08.May.2006
3,049 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
Hamuru Için:
200 gr. un
1 çay kasigi tuz
100 gr. (6 çorba kasigi + 2 çay kasigi margarin)
1 yumurta
Harci Için:
2 adet tavugun gögüs kisimlari
1 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
30 gr. (2 çorba kasigi margarin)
2 çorba kasigi krema
1 çorba kasigi kiyilmis maydonoz
75 gr. iç bezelye (haslanmis)
75 gr. havuç (küçük küpler halinde kesilip, haslanmis)
500 ml (2 su bardagi) Morney sos

YAPILIŞ TARİFİ
Harci hazirlamak için tavuklarin gögüs etlerini çikartip, kusbasi dograyin.
Tuzlayip, biberleyin. Margarini bir tavada eritin. Yag kizarmaya baslayinca
tavuklari ilave edin. Bir kasikla arasira karistirarak birkaç dakika sote edin.
Etler pisince tavayi atesten alip, fazla yagini süzdürüp, atin. Krema,
maydonoz, bezelye ve havucu ilave edip, karistirin.Harci bir kenarda
saklayin. Hamuru hazirlamak için unu eleyin, tuzu ilave edip, karistirin.
Margarini katip, kumlu bir doku olusuncaya kadar avucumuzun içiyle
ovarak yedirin. Karisimi havuz biçiminde açin. Ortasina çirpilmis yumurtayi
koyun. Un, yag karisimini yavas yavas yumurtaya yedirin. Pürüzsüz bir
doku elde edince, hamuru nemli beze sarip, serin bir yerde yarim saat
kadar dinlendirin. Dinlenmis hamuru merdaneyle yaklasik 1/2 santim
kalinliginda açip, bir tart kalibinin içine döseyin. Kenarda tasan kisimlari,
siyirarak alin. Piserken hamurun kabarmamasi için hamuru en az bes alti
yerinden çatalla delin. Harci kalibin içine döseyip, üzerine Morney sosu
dökün. Tavuklu payi, önceden isitilmis firina sürüp yaklasik 20 dakika,
üzeri nar gibi kizarincaya kadar 180 dereceli önceden isitilmis firinda
pisirin. Kalibin içinde hemen servis yapin.


Tavuklu Pay

Güney
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72
Şehir: tarsus
Kısa URL: https://ml.md/lc4670
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




Pay hamuru:
300 gr (3 silme su bardagi )
un 150 gr margarin
1,5 kahve fincani su
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1. Elenmis unun ortasinda, yagi bir biçakla kiyarak unla karistirin. Su ve
biraz tuz katip hafifçe yogurarak bir hamur yapin. Üzerini bezle örterek 30
dk dinlendirin.
2. Pay hamurunu, biri büyük digeri daha küçük iki paziya ayirin. Büyük
hamuru 4-5 mm incelikte açarak 24 cm çapindaki bir tart kalibina
yerlestirin.
3. Hazirladiginiz tavuklu içi, pay hamurunun içine döseyin. Üzerine de
kalan besameli yayin. Diger hamuru kalip büyüklügünde açip besamelin
üzerine kapatin. Bir çatal veya sivri uçlu biçakla hamurun üzerinden birkaç
delik açin. 170-200 derecede 45-50 dakika açik pembe renkte pisirin.
Tavuklu Iç:
1 su bardagi haslanmis ve küp biçiminde dogranmis tavuk eti, 1 su
bardagi haslanmis ve küp biçiminde dogranmis havuç, 1 çay bardagi
haslanmis bezelye ve yarim ölçü besameli birlikte karistirin, tuz ve biber
koyup tatlandirin.
Besamel Sos:
1 su bardagi süt+ 1 bardak tavuk suyu, 2 tepeleme yemek kasigi un, 1
tepeleme yemek kasigi margarin, tuz-karabiber-hindistancevizi
Yapilisi:
Unla yagi karistirarak hafifçe kavurun. Süt ve et suyunu azar azar katarak
pürtüksüz bir sos hazirlayin. Birer çay kasigi tuz ve karabiber ve baharat
katarak tatlandirin. Bu sosun yarisini tavuklu içle karistirin. Kalan besameli
payin üzerine yaymak için kullanin.


TAVUKLU PAY

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74629
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
2,659 defa indirildi / yazdırıldı




HAMURU İÇİN:
600 gram un
200 gram margarin
2 adet yumurta
1 çay kasığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
Un, yağ ve sütten besamel sos hazırlanacak
1 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
İÇİ İÇİN:
500 gram tavuk eti
1 adet küçük boy kuru soğan
100 gram margarin
1 çay kasığı köri
Tuz
Karabiber

Kuru soğanları rendeleyip, margarin yağında yumuşattıktan sonra, tavuk etlerini ilave edip, kavuralım.
Ağzını kapatıp, tavuk suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim.
Suyunu çekince biraz daha kavurup, yeterince tuz, karabiber ve bolca köri ilave ettikten sonra karıştırıp ocaktan indirelim.
Hamur malzemesini karıştırıp, iyice yoğurduktan sonra 5-10 dakika dinlendirelim.
Her zaman yaptığımız gibi unu yağda kavurup, süt ilave edrek beşamel sosumuzu pişirelim.
Yeterince tuz ilave edip, ılındıktan sonra içine 1 yumurta ilave edelim ve iyice çırpalım.
Isıya dayanıklı 30 cm. çapındaki tepsimizi margarin ile yağladıktan sonra hamuru elimizle bastıra bastıra tepsinin dibine ve hafifçe yanlarını kaplayacak şekilde yayalım.
Hamuru birkaç yerinden çatalla delip, üzerine hazırladığımız tavuklu iç malzemesini yayalım, onun da üzerine beşamel sosu dökelim.
En üstüne de kaşar peyniri rendesi serpip, önceden ısıtılmış 180°C'li fırında üzeri renk alıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra ılık olarak servis yapalım.

Not: İsteyenler, tavuklu iç malzemeye arzu ettiği kadar mantar ilave edebilirler.






Tavuklu Pay Tarifleri Tavşan Tarifleri



(3 adet Tavuklu Pay 167,554 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort