|
|
Tavuklu Pay |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3548
Gönderme Tarihi: 08.May.2006
3,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Hamuru Için:
200 gr. un
1 çay kasigi tuz
100 gr. (6 çorba kasigi + 2 çay kasigi margarin)
1 yumurta
Harci Için:
2 adet tavugun gögüs kisimlari
1 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
30 gr. (2 çorba kasigi margarin)
2 çorba kasigi krema
1 çorba kasigi kiyilmis maydonoz
75 gr. iç bezelye (haslanmis)
75 gr. havuç (küçük küpler halinde kesilip, haslanmis)
500 ml (2 su bardagi) Morney sos
YAPILIŞ TARİFİ
Harci hazirlamak için tavuklarin gögüs etlerini çikartip, kusbasi dograyin.
Tuzlayip, biberleyin. Margarini bir tavada eritin. Yag kizarmaya baslayinca
tavuklari ilave edin. Bir kasikla arasira karistirarak birkaç dakika sote edin.
Etler pisince tavayi atesten alip, fazla yagini süzdürüp, atin. Krema,
maydonoz, bezelye ve havucu ilave edip, karistirin.Harci bir kenarda
saklayin. Hamuru hazirlamak için unu eleyin, tuzu ilave edip, karistirin.
Margarini katip, kumlu bir doku olusuncaya kadar avucumuzun içiyle
ovarak yedirin. Karisimi havuz biçiminde açin. Ortasina çirpilmis yumurtayi
koyun. Un, yag karisimini yavas yavas yumurtaya yedirin. Pürüzsüz bir
doku elde edince, hamuru nemli beze sarip, serin bir yerde yarim saat
kadar dinlendirin. Dinlenmis hamuru merdaneyle yaklasik 1/2 santim
kalinliginda açip, bir tart kalibinin içine döseyin. Kenarda tasan kisimlari,
siyirarak alin. Piserken hamurun kabarmamasi için hamuru en az bes alti
yerinden çatalla delin. Harci kalibin içine döseyip, üzerine Morney sosu
dökün. Tavuklu payi, önceden isitilmis firina sürüp yaklasik 20 dakika,
üzeri nar gibi kizarincaya kadar 180 dereceli önceden isitilmis firinda
pisirin. Kalibin içinde hemen servis yapin.
|
Tavuklu Pay |
|
Güney
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus |
Kısa URL: https://ml.md/lc4670
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pay hamuru:
300 gr (3 silme su bardagi )
un 150 gr margarin
1,5 kahve fincani su
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1. Elenmis unun ortasinda, yagi bir biçakla kiyarak unla karistirin. Su ve
biraz tuz katip hafifçe yogurarak bir hamur yapin. Üzerini bezle örterek 30
dk dinlendirin.
2. Pay hamurunu, biri büyük digeri daha küçük iki paziya ayirin. Büyük
hamuru 4-5 mm incelikte açarak 24 cm çapindaki bir tart kalibina
yerlestirin.
3. Hazirladiginiz tavuklu içi, pay hamurunun içine döseyin. Üzerine de
kalan besameli yayin. Diger hamuru kalip büyüklügünde açip besamelin
üzerine kapatin. Bir çatal veya sivri uçlu biçakla hamurun üzerinden birkaç
delik açin. 170-200 derecede 45-50 dakika açik pembe renkte pisirin.
Tavuklu Iç:
1 su bardagi haslanmis ve küp biçiminde dogranmis tavuk eti, 1 su
bardagi haslanmis ve küp biçiminde dogranmis havuç, 1 çay bardagi
haslanmis bezelye ve yarim ölçü besameli birlikte karistirin, tuz ve biber
koyup tatlandirin.
Besamel Sos:
1 su bardagi süt+ 1 bardak tavuk suyu, 2 tepeleme yemek kasigi un, 1
tepeleme yemek kasigi margarin, tuz-karabiber-hindistancevizi
Yapilisi:
Unla yagi karistirarak hafifçe kavurun. Süt ve et suyunu azar azar katarak
pürtüksüz bir sos hazirlayin. Birer çay kasigi tuz ve karabiber ve baharat
katarak tatlandirin. Bu sosun yarisini tavuklu içle karistirin. Kalan besameli
payin üzerine yaymak için kullanin.
|
TAVUKLU PAY |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74629
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMURU İÇİN:
600 gram un
200 gram margarin
2 adet yumurta
1 çay kasığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
Un, yağ ve sütten besamel sos hazırlanacak
1 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
İÇİ İÇİN:
500 gram tavuk eti
1 adet küçük boy kuru soğan
100 gram margarin
1 çay kasığı köri
Tuz
Karabiber
Kuru soğanları rendeleyip, margarin yağında yumuşattıktan sonra, tavuk etlerini ilave edip, kavuralım.
Ağzını kapatıp, tavuk suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim.
Suyunu çekince biraz daha kavurup, yeterince tuz, karabiber ve bolca köri ilave ettikten sonra karıştırıp ocaktan indirelim.
Hamur malzemesini karıştırıp, iyice yoğurduktan sonra 5-10 dakika dinlendirelim.
Her zaman yaptığımız gibi unu yağda kavurup, süt ilave edrek beşamel sosumuzu pişirelim.
Yeterince tuz ilave edip, ılındıktan sonra içine 1 yumurta ilave edelim ve iyice çırpalım.
Isıya dayanıklı 30 cm. çapındaki tepsimizi margarin ile yağladıktan sonra hamuru elimizle bastıra bastıra tepsinin dibine ve hafifçe yanlarını kaplayacak şekilde yayalım.
Hamuru birkaç yerinden çatalla delip, üzerine hazırladığımız tavuklu iç malzemesini yayalım, onun da üzerine beşamel sosu dökelim.
En üstüne de kaşar peyniri rendesi serpip, önceden ısıtılmış 180°C'li fırında üzeri renk alıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra ılık olarak servis yapalım.
Not: İsteyenler, tavuklu iç malzemeye arzu ettiği kadar mantar ilave edebilirler.
|
|
Tavuklu Pay Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|