|
Tavuklu Pilav |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3252
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk suyu:
1 küçük tavuk
1 tatlı kaşığı tuz
1 soğan (ikiye kesilmiş)
2 havuç (kazınıp, bütün bırakılmış)
4 tane-karabiber
Pilavı:
500 gr (2+1/2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika suda bırakılarak, süzülmüş)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
2 domates (kabukları soyulup, doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen (istenirse)
60 gr (1/4 su bardağı) ceviz (ufak kırılmış)
Tavuk suyunu yapmak için, tavuğu rahatça sığabileceği bir tencereye koyup, yarısını örtecek kadar su ekleyiniz. Tuz, soğan, havuç ve biberleri ekleyip, harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tavuğu 40 dakika, yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakınız.
Tavuk ılınınca sudan çıkarınız. Kesme tahtasında bütün etini ayıklayıp parçalayarak, üstü kapalı bir kasede buzdolabına kaldırınız. Tavuk kemiklerini yeniden tavuk suyunun olduğu tencereye koyup (gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz), ağır ateşte 1,5 saat pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp suyu bir kaseye süzünüz. Kasenin üstünü örterek, buzdolabına kaldırınız. (Üstünde yağ sertleşince kaşıkla alınız.)
Pilavı yapmak için, 3 su bardağı tavuk suyunu kaynayana kadar ısıtınız. Tavuk etlerini buzdolabından çıkarınız.
Yağı büyükçe bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. Soğanları koyup 5-6 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız. Tavuk etlerini katıp karıştırarak, 2 dakika pişiriniz. Domates, tuz, biber, fesleğen (istenirse) ve cevizleri ekleyip 1 dakika pişiriniz. Pirinci katıp 2 dakika, sürekli karıştırarak pişiriniz. Sıcak tavuk suyunu katıp, ateşi yükselterek kaynatınız. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, ateşi iyice kısarak 25 dakika, pilav suyunu iyice çekene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
Not: Bu pilavın püf noktası, iyi hazırlanmış koyu tavuk suyudur. Kolaylık olması için, tavuk suyunu, tavuğu bir gün önceden pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Fotoğraf "hürcan" tarafından gönderildi. 07.07.2014
|
Tavuklu Pilav |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc5258
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 tavuk
YAPILIŞI
Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa bırakın.
Diğer taraftan 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra pirincin duru suyu çıkıncaya kadar iyice yıkayın.
Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis yapın.
ML® Kırdo için tıklayın
Fotoğraf "can siper" tarafından gönderildi. 14.11.2016
|
TAVUKLU PİLAV |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22920
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
3,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber (1 çay kaşığı)
3 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı:
Tavuk göğsünü 4-5 bardak suda haşlayın. Etlerini didikleyin. Sıvı yağı ve tereyağı bir pilav tenceresinde eritin ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci yeterince tuz ilâvesiyle hafifçe kavurun. Karabiberi ilâve edip 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu tencereye dökün. Pilavı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavı 15 dakika kadar dinlendirin. Arada bir birkaç kere karıştırın. Didiklediğiniz tavuk etini pilavın üzerine serpiştirin.
Fotoğraf "sonay durgun" tarafından gönderildi. 19.05.2019
|
Tavuklu Pilav |
|
gülter
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2013
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91917
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2013
2,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
Yarım kilo kemiksiz tavuk eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yeterince et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Pirinçleri tuzlu ve ılık suda 15 dakika bekletip suyunu süzün ve bol suda yıkayın. Soğanı rendeleyip tereyağıyla birlikte 5 dakika kadar kavurun. Üzerine tavuk etlerini ekleyip karıştırın. Karıştırarak her tarafının renginin dönmesini bekleyin. Pirinçleri ve az haşlanmış nohudu da ekleyin, sonra üzerini geçecek kadar et suyunu verin. 35 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis tabağında sıcak olarak sunum yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 06.04.2021
|
Tavuklu Pilav |
|
Baho
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc110491
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2015
1,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk göğüs eti
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tavuk suyu
Tavuk etini tencereye alıp üzerine su dökün ve pişinceye kadar haşlayın. Daha sonra tavuk etlerini içinden alıp küçük parçalara ayırın. Suyunu da pilav pişerken kullanmak için süzüp bekletin. Pilavı yapmak için tereyağını eritip üzerine doğranmış soğanları ve haşlanmış nohutları ekleyip kavurun. Pirinçleri de ilave edip karıştırın. Tavuk suyunu da içine dökün, pilavı 25 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Pilav demlenirken içine haşlanmış tavuk etlerini de ekleyip sıcak sıcak servis yapın.
|
Tavuklu Pilav |
|
çiftci
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc118390
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2016
1,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğba Balcı
1 kase pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
2 kase sıcak su
3 adet tavuk budu
3 kaşık sıvı yağ
1 tutam tuz
Tavuklarımızı derin bir tencerede haşlamaya bırakıyoruz. İyice haşlandıktan sonra didikliyoruz. Pilav tenceresine sıvı yağı alarak içerisine tel şehriyemizi ekleyip kavuruyoruz. Suda yıkadığımız pirinçleri de ekleyip kavuruyoruz. Üzerine sıcak suyu ve didiklediğimiz tavuk etlerini de ekliyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilav pişdikten sonra derin bir kaseye pilavı koyup servis tabağına ters çeviriyoruz.
|
Tavuklu Pilav |
|
afi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2016
Mesajlar: 46 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc118770
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016
1,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nazmiye Demirtaş
2 su bardağı pirinç
½ adet limon
2 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk bulyon (isteğe bağlı)
4 su bardağı su veya tavuk suyu
2 adet tavuk göğsü
Kimyon
Kekik
Karabiber
Kırmızı pul biber
Pirincimizi limonlu, tuzlu sıcak suda yarım saat bekletelim. Tavuklarımızı küp şeklinde doğrayalım, geniş bir kaba alalım, suyunu çekene kadar kavuralım. Pirinçlerimizi iyice yıkayalım, tereyağımızı bir tencerede eritelim, pirinçleri ilave edelim ve yavaşça kavuralım. 4 su bardağı suyumuzu veya tavuk suyumuzu ilave edelim, istenirse tavuk bulyon ekleyelim. 15 dakika demleyerek pilavımızı pişirelim. Suyunu çeken tavuklarımızın üzerine çok az sıvı yağ veya tereyağ ilave edelim, baharatlarımızı ekleyelim kısık ateşte kavuralım. Küçük bir kasenin dibine önce tavuk sonra pilavımızı koyalım, ters çevirerek servis tabağımıza alaım.
|
Tavuklu Pilav |
|
telsiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153091
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2020
930 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kemikli tavuk göğsü
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kesme şeker
Kemikli tavuk göğsünü, derin bir tencereye yerleştirin.
1 çay kaşığı tuzu ve defne yapraklarını ekleyip üzerine bolca su ekleyin.
Tavuğu yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
Tavuklar kemiklerden ayrılır hale geldiğinde tavuğu tencereden alıp etlerini ince ince didikleyin.
Tavuk suyunu kaynatmaya devam edin.
Pirinçleri yarım saat kadar suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp nişastasını temizleyin.
Pilav için yağları tencereye alıp kızdırın.
Pirinçleri yağda ortaları şeffaflaşana kadar kavurun.
Tavuk parçalarını, haşlanmış nohutu ve 3 su bardağı tavuk suyunu tencereye ekleyin.
Kaynayana kadar orta ateşte pişirdikten sonra altını kısıp göz göz olana kadar pişirin.
Pişen pilavı kapağı kapalı halde üzerinde kağıt peçeteyle demlendirin.
Pilavı tabaklara bölüştürüp üzerine karabiber serpin. Ketçap, acı biber turşusu ve ayranla servis edin.
|
Tavuklu Pilav |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153495
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2020
1,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tavuk göğsü düdüklü tencereye alınır üzerini geçecek kadar su konur, düdüklü tencere ateşe oturtulur. Pim çıktıktan sonra 25 dakika pişirilir.
Tavuk etleri suyundan alınarak didiklenir.
Pirinçler bir süre sıcak suda bekletilir.
Tencereye sıvıyağ alınır, biraz ısınınca üzerine süzülmüş pirinç eklenerek birkaç dakika kavrulur.
Pirincin üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk suyu ilave edilir, tavuk suyu yetmezse su ile tamamlanır.
Tuz ve haşlanmış nohut eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
Ocak kapatılır, pilav bir süre demlendirilir.
Servis için, bir kasenin dibine bir miktar didiklenmiş tavuk eti konur.
Üzerine nohutlu pilav konup biraz bastırılır.
Kase, tabağa ters çevrilerek servis edilir.
|
Tavuklu Pirinç Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158447
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 kase küp küp doğranmış tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Tavuğu parçalayıp yıkayıp suyunu süzelim.
Mümkünse düdüklü tencerede kırmızı pul biber koyup haşlayalım.
Haşlandıktan sonra suyun içerisinden süzüp alalım.
Etleri kemikten ayıralım.
Pirincimizi iyice yıkayıp ( mümkünse geniş bir kap içerisinde nişastası gidene kadar ) ılık suda yarım saat bekletiyoruz.
Sonrasında suyu süzülecek.
Tencereye önce sıvı yağı koyuyoruz ve pirinçleri koyup biraz daha karıştırıp tereyağını içine bırakıyoruz.
Pirinçler mat beyaz rengini aldıktan sonra tavuk parçalarını ve suyumuzu koyuyoruz.
Suyun 1 bardağı tavuk suyu olabilir.
Lezzeti daha da artmış olur.
Tuz döküyoruz.
Kısık ateşten biraz fazla ayarlıyoruz.
Göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez koyarak 15 dakika bekletiyoruz.
Geç başlanacak ise yemeğe kalın sofra bezi ile sıkıca tencerenin üzerinden sarabilirsiniz.
Uzun süre sızak kalır.
Serviste güzel görünmesi için kalıp içerisine koyup ters çevirebilirsiniz.
Üzerine karabiber serpiştirerek servise sunuyoruz.
|
Tavuklu Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166686
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
4 adet tavuk baget veya 500 tavuk göğsü
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Tavuk bagetleri orta boy bir tencereye alın. Üzerine soyduğunuz 1 adet soğanı, iri parçalar halinde doğradığınız havucu ve suyu ilave ederek tavuklar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tavuklar haşlanırken pirinçleri 1-2 su yıkayın ve bir miktar tuz eklediğiniz ılık suda 15 dakika kadar dinlendirin.
Haşlanan tavuk bagetleri, havuç ve soğanı bir süzgeç yardımıyla tencereden alın ve tencerenin altını kısarak tavuk suyunu kaynatmaya devam edin.
Tavuk bagetlerin derileri alıp elinizle didikleyin. Pirinçleri süzün ve 2 yemek kaşığı tereyağıyla orta boy bir tencereye alın. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca üzerine 3 su bardağı tavuk suyunu, tuzu ve didiklediğiniz tavuk parçalarını ilave ederek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, pilav göz göz oluncaya kadar orta ateşte pişirin. Üstü göz göz olunca altını kısın ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatın, pişen pilavın kapağını açın ve tencerenin üzerine bir havlu kağıt sererek kapağı tekrar kapatın. İsterseniz nohutta ilave ede bilirsiniz 10-15 dakika kadar demlenen pilavı servis yapın.
|
Tavuklu Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168964
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2022
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı arpa şehriye
Yarım çay kaşığı karabiber tuz
Derin bir tencereye tavuk göğüslerini koyun tuz ilave edip kaynamaya bırakın.
Akabinde bir tavaya tereyağını koyun. Eridikten sonra arpa şehriyeyi ilave edin.
Arpa şehriyeler kızardıktan sonra üzerine pirinci ilave edip karabiber ve tuzu döküp karıştırın.
Daha sonra 2/5 su bardağı sıcak su dökün.
Ağzını kapatın. O sırada haşlanmış tavukları soğuk suda tutup ellerinizde didikleyin.
Didiklediğiniz tavukları tavaya koyun biraz karabiber tuz atıp karıştırın.
Pilavınızın altını kapatın. Bir kaseye doldurun.
Bir tabağa koyun ve üzerine didiklediğiniz tavuğu ekleyin.
|
Tavuklu Pilav |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176706
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pilavlık pirinç
500 gram tavuk göğsü
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
4 su bardağı tavuk suyu veya su
Tuz
Birkaç dal taze soğan veya maydanoz
Pirinç bir süzgeç içinde bol suyla yıkanır, üzerine sıcak su eklenir ve 15-20 dakika kadar bekletilir.
Tavuk göğsü haşlanır. Haşlanan tavuklar didiklenir.
Yıkanan pirinç süzgeç yardımıyla süzülür.
Geniş tabanlı bir tencereye sıvı yağ eklenir ve tereyağı eritilir.
Tereyağının erimesinin ardından pirinç eklenir. Orta ateşte pirinçle kavrulur.
Kavrulan pirinçlere tuz eklenir. Karıştırılır.
Haşlanan tavukların suyundan eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynadıktan sonra ateşi kısılır ve pilav suyunu çekene kadar demlemeye bırakılır. Bu süre genellikle 15-20 dakika arasında değişir.
Demlendikten sonra tane tane olması için bir tahta kaşık veya spatula ile karıştırılır.
Tencerenin kapağını kapatıp, pilavı bir süre dinlendirin.
Daha sonra pilavın üzerine tavuk eklenerek servise hazırlanır.
|
|