|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157838
Gönderme Tarihi: 22.May.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy havuç
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Maydanoz
Tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayın ve sudan çıkarıp, elinizle didikleyin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Rendelenmiş havuç ve kıyılmış biberi de ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuğu haşladığınız suyu ve kalan 3 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tavuk eti ile şehriyeyi katın. Kısık ateşte 7-8 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyip, sıcak olarak servis yapın.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
Amca62
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152135
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020
409 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tavuk baget
1 bardak tel şehriye
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1,5 bardak domates rendesi
6 bardak tavuk suyu
Tuz, pul biber, nane
Tavukları haşlayıp didikleyin. Haşladığınız suyu kenara ayırın.
Sıvı yağı tencereye alın, kızdırıp salçayı kavurun. Domates rendesini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz ve pul biber ilave edip karıştırdıktan sonra tavuk suyunu koyup kaynamaya bırakın.
Kaynayınca şehriye ve didiklenmiş tavuk ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Naneyi de ilave ettikten sonra 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
Dilerseniz naneyle beraber ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
bambucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144807
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Süslemek için:
Maydanoz yaprakları
Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu koyun.
Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın.
Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin.
Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın.
Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın.
Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın.
İçine küp küp doğradığınız patates ve havucu katın.
5 dakika sonra şehriyesini ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin.
Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın.
Maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası |
|
çerçeve
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc133288
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
1,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. tavuk göğsü
Yarım su bardağı arpaşehriyesi
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Tavuk göğsünü küpler halinde kesip 5 su bardağı su ilave edip haşlayalım.
Ardından tavuk etlerini çatalla su kaynarken içinden alıp lif lif ayırarak tekrar tencerenin içine koyalım.
Kaynayan suya arpa şehriyemizi, salçamızı, yağımızı ve tuzumuzu ilave edip şehriyeler pişinceye kadar altı kısık ateşte pişirelim.
Servis yaparken nane ve limon suyu ekleyebilirsiniz.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
çerçeve
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc133283
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
955 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
Tuz
Karabiber
Süslemek için;
Maydanoz yaprakları
Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu koyun. Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın. Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın. Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın. İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın. 5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
şerbet
Aşçı
Kayıt: 07.03.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96571
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2014
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
Bir tutam zerdeçal
Tuz, karabiber
6 su bardağı su
Tencerede tereyağını eritin. Üzerine sarımsak, soğan ve tavuk etini iri parçalara bölüp ekleyin. Suyunu ilave edip kaynatın. Tavuk eti iyice pişince süzün. Suyunu tencereye alıp içine şehriyeleri, didiklenmiş tavuk etlerini ilave ederek pişmeye bırakın. Şehriyeler pişince ocaktan alıp içine baharatları ekleyip karıştırın. Servis yapılırken limon suyu sıkıp sıcak olarak ikram edin.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
meltem arar
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94089
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2013
2,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tavuk budu
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tutam maydanoz
Tuz, su
Önce tavuklarımızı haşlayın. Tavuk etlerini içinden alıp küp küp doğrayın. Tenceredeki tavuk suyunun içine arpa şehriyeyi ekleyerek pişirin. Çorbayı pişireceğimiz tencerenin içine tereyağını, unu koyup bir dakika kavurun. Üzerine soğuk sütü ve tavuk suyu ile pişirdiğimiz şehriyeyi dökün. Tuzunu, suyunu ayarlayıp içine tavuk etlerini ilave edin. Hep birlikte bir taşım kaynatıp servis edeceğimiz kap içerisine alın. Bir tavada tereyağını, toz biberi kavurup çorbamızın üzerine dökün. Son olarak ince doğranmış maydanozu serpin servis edin.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
scarlett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc73795
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2012
2,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tavuk göğsü
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı un
2 sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
Tuz
Karabiber
6 çorba kaşığı su
Tavuk etini 30 dakika haşlayıp suyunu bir tere ayırın. Etlerini de iri parçalar haline getirin. Tencerede unu ve yağı eritip üzerine doğranmış sivri biberi ekleyip 2 dakika kavurun. Suyunu ve ayırdığınız tavuk suyunu üzerine dökün, kaynama bırakın. Kaynayınca içine arpa şehriyeyi atıp pişmeye bırakın. Şehriyeler pişince de tavuk etlerini içine ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Baharatlarla tatlandırıp bol limon suyu sıkın.
|
TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67612
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 adet tavuk
1 su bardağı şehriye
7 su bardağı su
2 adet yumurta
2 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Tavuğu yedi su bardağı suda haşlayın, etlerini kemiklerinden ayırın. Tavuk suyuna şehriye, tuz ve karabiber ekleyin, şehriye yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon ve yumurtayı ayrı bir yerde çırpın, sıcak çorbadan alarak, terbiyeyi ısıtın ve çorbaya koyun. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54764
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/4 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1/2 su bardağı şehriye
5 - 6 su bardağı tavuk suyu veya su
1 yumurta sarısı
1/4 limon suyu
Tuz
Kırmızı biber
Kuru nane
Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyip küçük doğrayalım. Tencereye tavuk suyunu alıp kaynatalım, içine şehriyeleri tavuk etlerini, haşlanmış nohutları tuzu ilave edelim. Çorbayı ateşten almadan 1-2 dakika önce yumurta sarısını, liman suyu ile çırparak tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım. Üzerine kırmızı biber ve nane serperek servis yapalım.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
kıtır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc46645
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2010
2,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yıldız şehriye
1 yemek kaşığı margarin yağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy kuru soğan
300 gr tavuk bonfile eti
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy domates
3 adet çekirdekleri alınmış yeşil biber
Az miktar tuz
Az miktar pul biber
Zerdeçal
Karabiber
1 tutam maydanoz yaprağı
Öncelikle tavuk bonfile etleri derin bir tencerede, üzerlerini kapatacak kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan etler süzgeç yardımıyla sudan alınarak bir kenara ayrılır. Kalan tavuk suyu da çorba sosu için ayrı bir yere konulur. Margarin yağı ile ayçiçek yağı karıştırılarak ayrı bir tencereye konulur ve ısıtılmaya başlanır. Yağ erirken kuru soğan ve çekirdekleri alınmış yeşil biber ince bir şekilde doğranır. Öncelikle kuru soğan bir dakika orta ateşte sotelenir, sonra biber ve rendelenmiş havuç eklenir, son olarak un ve salça da eklenerek çırpıcı ile karıştırılarak bir süre kavrulur. Az miktar soğuk su ve tencerede kalan tavuk suyu da eklenerek çorba koyuluğu kıvamına getirilir. Daha sonra domateslerin dış kabukları soyularak sosa rendelenir. Tavuk etleri de ince parçalara ayrılarak ağır ateşte kaynayan çorba sosuna eklenir. Bu sırada yıldız şehriyeler, teflon tavada az miktar ayçiçeği yağında ağır ateşte pembe renk alana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Kavrulan şehriyeler çorba sosuna eklendikten sonra tuz ve baharatlar da ilave edilerek 10-15 dakika kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Çorbanın üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8864
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tavuk eti (haşlanmış, didilmiş)
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı şehriye
3 yemek kaşığı limon suyu
3-4 dal maydanoz
Tuz
Salçayı, tavuğu, margarini, tavuk suyunu, tuzu ve suyu koyup kaynatıyorsunuz. (ama ben önce margarini tavuk etiyle eritip, salçayla biraz kavurdum. kalanı sonra ekledim.) Su kaynayınca şehriyeyi koyuyor ve şehriye yumuşayınca limon suyu ile ince ince doğranmış maydanozu ekliyorsunuz.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc7880
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006
4,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 parça beyaz et
2 domates
2 sivribiber
1 çay bardağı şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşağı tuz
3-4 dal kıyılmış maydanoz
Çeyrek limon
Domateslerin kabuğu, soyulur. İnce ince küp şeklinde doğranır. Biberlerin çekirdeğini çıkarılır, halka halka kıyılır. Tencereye sıvı yağ koyulur, beyaz et çimdiklenir ve bu yağda hafif pembeleşinceye kadar sote edilir. Ardından domates ve biberi ekleyip iyice sote edilir. Beş bardak suyu, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra, kaynatılır, şehriyeleri atılır. Yarım saat pişirilir. Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave edilir.
|
|