|
Taze Fasulye Çorbası |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3262
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze fasulye
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet domates
1 adet yumurta
Fasulyeleri yıkadıktan sonra uçlarını kesip, küp küp doğrayıp, tencereye koyun. Üzerine domates rendeleyip, iki kaşık tereyağı ve tuz ilave edip tencerenin kapağını örtün. Fasulyeleri ağır ağır, suyunu çekinceye dek kavurun ve daha sonra bir miktar su ilave edin. 25-30 dakika fasulyeler pişinceye dek kaynatın.
Diğer yanda bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip, kaynayan fasulyenin üzerine ağır ağır karıştırarak kökün. Topak olmamasına özen gösterin. On dakika kaynatıp, servis yapın.
|
Taze Fasulye Çorbası |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc4248
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
3,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarim kilo taze fasulye
5 Su bardagi su
2 Çorba kasigi margarin
2 Çorba kasigi un
1 Su bardagi süt
1 Yumurta sarisi
Yarim limon suyu
1 Çay kasigi kirmizibiber
1 Çorba kasigi tereyağı
Fasulyelerin kilçiklarini ayiklayip, 1 santim genisliginde küçük parçalar halinde dograyin.
Bir tencereye alarak üzerine tuzlu sicak su ilave edip, pisirin.
Margarini bir tavada eritip, unu pembelesinceye kadar kavurun.
Kavrulan una azar azar süt ekleyin ve topaklanmamasi için sürekli karistirin.
Karisim boza kivamina gelince kisik ateste bir tasim kaynatin.
Haslanmis fasulyeleri suyuyla birlikte unlu karisima ilave edip, 2-3 dakika kaynatin.
Limon suyu ile yumurtayi çirparak terbiye hazirlayin.
Karisimi kaynayan çorbaya yavas yavas yedirin ve tencereyi atesten indirin.
Bir tavada tereyağıni kirmizibiberle kizdirarak çorbanin üzerine gezdirin.
Sicak olarak servis yapin.
|
Taze Fasulye Çorbası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10431
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo taze fasulye
Bir baş soğan
4 iri domates
1/2 bardak bulgur
İsteğe göre parça et
Fasulyeleri ayıklayıp üç veya dört parçaya kırın.
Yıkadığınız fasulyeyi haşlanmak üzere tencerede kaynamış olan suya atın ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.Bu arada başka bir tencerede (isteğe göre et de konulabilir) yağı eritin ve küçük küçük doğranmış soğanları iyce pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bunun üzerine soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri atın. Domates pişene kadar bekleyip üstüne haşlanmış fasulyeleri suyu ile ilave edin. Tencerenin ağzı taşmayacak kadar sıcak su ve tuzunuda ilave edin. Kaynamaya başlayınca, ayıklayıp yıkadığınız bulguru da tencereye ilave edin ve yaklaşık 10 dak. sonra ateşten alın. Çorbanız hazır.
|
Taze Fasulye Çorbası |
|
gong
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2013
Mesajlar: 50 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc90814
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2013
2,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
400 gram taze fasulye
1 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Yarım demet fesleğen
Rendelediğiniz domatesleri tereyağında biraz çevirin. İnce bir şekilde doğranmış taze fasulyeyi ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Üzerine un serpin, hızla karıştırın. Ezilmiş sarımsağı ve suyu da ekleyip kaynamaya bırakın. Fasulyeler pişinceye kadar pişirin. Sofraya getireceğiniz zaman tereyağında nane, kırmızıbiber yakıp üzerine gezdirin. İsterseniz içine arpa şehriye de eklenebilir.
|
Taze Fasulye Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98781
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2014
2,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
Kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. Verev doğranmış fasulyeyi ilave edip sotelemeye devam edin. Yeteri kadar sıcak su ekleyip fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp çorbanın suyuyla ılıtıp azar azar çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu serpip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirin.
|
Taze Fasulye Çorbası |
|
deneysel
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140658
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze fasulye (şeker)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet domates
1 paket et suyu tableti
Krep için:
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Krep içine:
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Fasulyeleri incecik doğrayıp, bol suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, üzerine soğuk su ekleyip 15 dakika bekletin (rengini koruması için). Fasulyeleri sudan alıp, 4 su bardağı sıcak suda 15 dakika pişirin. Un ve yoğurdu birlikte çırpın. Süzgeçten geçirip fasulyeye ekleyin. Domatesin kabuklarını soyup doğrayın. Soğanı doğrayıp, sıvıyağda kavurun ve üzerine domatesleri ilave edin. 10 dakika birlikte pişirip fasulyeye karıştırın. Et suyu tabletini çorbaya katıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Krepleri hazırlamak için; süt, su, un ve tuzu bir kasede iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı üçe bölün. Orta boy bir tavayı tereyağı ile yağlayıp, krep hamuru karışımını tavaya dökün. Arkalı önlü pişirin. Maydanoz ve sarmısağı incecik kıyın. Zeytinyağında 1-2 dakika kavurup, kreplerin üzerine paylaştırın. Krepleri rulo haline getirip dilimleyin ve çorbayı bu dilimlerle süsleyerek servis yapın.
|
Fasulye Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145566
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
812 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
400 gr taze fasulye (Ayşekadın) (1 cm kalınğında doğranmış)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı (1 çorba kaşığı çorbanın üzeri için ayrılacak)
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tencerede tereyağı eritilir.
İnce doğranmış soğanlar tereyağında hafif kavrullur ve karışıma salça ilave edilir.
Doğranmış fasulyeler ilave edilerek ağır ateşte kavrulur.
Ayrı bir kabın içine yumurta, yoğurt, un, su katılarak çırpılır.
Pişen fasulyelerin üzerine yoğurtlu karışım yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirilir.
Çorba kasesi veya çorba tabağına servis edilip, üzerine eritilmiş ve kırmızı biber katılmış tereyağı gezdirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Not: İstenirse kaynamaya başladıktan sonra sarımsak ezilerek çorbaya katılabilir.
|
Taze Fasulye Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145587
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
565 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre et suyu
2 yemek kaşığı un
250 gram taze fasulye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3-4 dal dereotu
Taze fasulye ayıklanır ve bol suda yıkanır.
Tencereye 6 su bardağı su konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan taze fasulye süzülür ve ince ince doğranır.
Diğer taraftan tencereye tereyağı konur ve eritilir.
Üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edilip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine 1 litre et suyu ilave edilip çırpma teliyle hızlıca karıştırılır.
1 su bardağı yoğurt eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Doğranmış fasulyeler ve tuz ilave edilir.
Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır.
Kaynadıktan sonra 3 dakika kısık ateşte pişirilir.
Dereotu incecik kıyılarak çorbaya eklenir.
Sıcak olarak servis edilir.
|
Taze Fasulye Çorba |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173207
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2023
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. taze fasulye
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kabuklarını soyduğumuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesiyoruz. Kereviz sapını ince ince doğruyoruz. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra minik minik doğranmış taze fasulyeleri, patatesi, kuru soğanı ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteliyoruz. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ilave edip haşlıyoruz. Terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ilave edip kısık ateşte kavuruyoruz. Soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çorbaya yediriyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Son olarak; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekliyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'la eziyoruz.
|
|