Fasulyeler ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranır. Soğanlar salça, pul biber ve yağ ile kavrulur. Fasulyeler içine atılır. Yarım çay bardağı su ilave edilir. Ağzı kapatılarak buharda pişmeye bırakılır. Yarı piştikten sonra pirinç ve tuzu ilave edilir. 20 dakika daha kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir. Daha sonra servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc176100
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2024
136 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük domates
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük domates
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra 1 santim inceliğinde doğruyoruz. Yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte, pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, küp doğradığımız domatesi, pirinci ve tuzu da ekliyoruz. Sonra tencerenin dip kısmına inmeden üst tarafından karıştırıyoruz. Ocağa koyarak 5-10 dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Eğer fasulyeniz sertse, yarım su bardağı su koyarak pişirebilirsiniz. Piştikten sonra başka bir tavada birlikte eritilen tereyağı ve sıvı yağı üzerine gezdirerek altını kapatıyoruz.