|
Taze İncirli Muhallebi |
|
pelikan
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18269
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
5,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı pirinç unu
2 yumurta sarısı
18 iri incir
150 gr hazır kek
5 çorba kaşığı file badem
İncirleri yıkayıp kurulayın ve 12 tanesini halka şeklinde dilimleyin. Kalan incirleri elma gibi dilimleyin. Halka ve elma dilimi şeklinde doğranmış incirleri suda yumuşatın. Keki küp şeklinde doğrayın.
Muhallebi için yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Süt, tozşeker, pirinç unu ve 2 yumurta sarısını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
İncir halkalarını küçük cam kâselerin kenarlarına yerleştirin. Keklerin yarısını paylaştırıp muhallebinin yarısını ilave edin. Kalan kek ve muhallebiyi değişimli olarak ilave edip üzerini incir dilimleri ve file bademlerle süsleyin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.
|
İncirli Muhallebi |
|
seb-i yelda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc128493
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017
1,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çubuk vanilya
1 su bardağı toz şeker
500 gr taze incir
Nişasta, un ve şekeri tencereye alın. üzerine soğuk sütü karıştırarak ekleyin. Vanilya çubuğunu süte ekleyin. Karışımı orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya çubuğunu çıkarın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra kuplara incir dilimleri ve muhallebi sıralamasıyla doldurun. Servis yapın.
|
İncirli Muhallebi |
|
minimor
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc137136
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2018
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sek.com.tr
6 taze incir
1 litre SEK Süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
İncirlerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirip 1/3ünü ayırın. Muhallebi için incir dışında kalan tüm malzemeyi tencereye alın. 2/3 inciri ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip kaselere aktarın. Soğuyunca üzerine ayırdığınız inciri döküp nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
|
İncirli Muhallebi |
|
mavi zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152590
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2020
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak süt
2 kaşık un
1,5 kaşık nişasta
5 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
1 paket krem şanti
6-7 adet taze incir
Süt, un, nişasta ve şekeri pişiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket toz krem şanti ilave edip mikser ile çırpıyoruz. Bu sırada incirleri soyup ince ince kıyıyoruz. Muhallebiye ilave edip servis ediyoruz.
|
Taze İncirli Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165839
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı labne
1 paket vanilya
4 adet olgun taze incir
Süt, şeker, yumurta sarısı ve un tencereye alınıp karıştırılır, daha sonra altı açılır kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvam alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Ilıyınca vanilya ve labne eklenir mikser ile pürüzsüzleşene kadar karıştırılır. Taze incirler ortadan ikiye kesilir, çay kaşığı ile içleri oyulup muhallebiye eklenir bir kez daha karıştırılır, kuplara paylaştırılır dolaba kaldırılır.
|
İncirli Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175483
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2023
90 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak süt
2 kaşık un
1.5 kaşık nişasta
5 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
1 paket krem şanti
6-7 adet taze incir
Süt, un, nişasta ve şekeri pişiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket toz krem şanti ilave edip mikser ile çırpıyoruz. Bu sırada incirleri soyup ince ince kıyıyoruz. Muhallebiye ilave edip servis ediyoruz.
|
|