1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çubuk vanilya
1 su bardağı toz şeker
500 gr taze incir
Nişasta, un ve şekeri tencereye alın. üzerine soğuk sütü karıştırarak ekleyin. Vanilya çubuğunu süte ekleyin. Karışımı orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya çubuğunu çıkarın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra kuplara incir dilimleri ve muhallebi sıralamasıyla doldurun. Servis yapın.
6 taze incir
1 litre SEK Süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
İncirlerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirip 1/3ünü ayırın. Muhallebi için incir dışında kalan tüm malzemeyi tencereye alın. 2/3 inciri ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip kaselere aktarın. Soğuyunca üzerine ayırdığınız inciri döküp nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc165839
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
322 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı labne
1 paket vanilya
4 adet olgun taze incir
Süt, şeker, yumurta sarısı ve un tencereye alınıp karıştırılır, daha sonra altı açılır kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvam alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Ilıyınca vanilya ve labne eklenir mikser ile pürüzsüzleşene kadar karıştırılır. Taze incirler ortadan ikiye kesilir, çay kaşığı ile içleri oyulup muhallebiye eklenir bir kez daha karıştırılır, kuplara paylaştırılır dolaba kaldırılır.