|
Tekir Tava |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175436
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.philips.com.tr
800 gr taze tekir (bütün olarak ayıklanmış ve yıkanmış)
1 su bardağı un
1/4 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Bir kaseye mısır unu, un, tuz ve karabiber alınarak karıştırılır.
Tekirler bu karışım içinde unlanarak bir tepsiye dizilir.
Philips Airfryer XXL 200 dereceye ayarlanır. Hazne bir fırça yardımı ile yağlanır. Tekirlerin tümü içine atılarak 15 dakika pişirilir.
10. dakika sonrası hazne sallanır, tekirlerin parçalanmamasına özen gösterilir. Tekirin boyutuna göre, şayet balıkların üzeri kızarmamışsa 5 dakika daha pişirilir, sıcak servis edilir.
|
Tekir Tava |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163990
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. Tekir balığı
1 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Ayıklanmış ve pullarından arınmış tekirler yıkandıktan sonra süzgece konur. İyice süzüldükten sonra havlu kağıt üzerinde kurulanır. Daha sonra ısınmış tavaya yağ konur ve iyice ısınması beklenir.
Ayrı bir yerde de un ile tuz karışımı hazırlanır. Kurulanmış balıklar una bulanıp kızgın yağa atılır. Her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Galeta unu da kullanabilirsiniz.
Soğan, limon ve yeşillik ile servis tabağına alınır.
|
Tekir Balığı Tava |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81558
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
3,179 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet küçük ya da 4 adet büyük tekir balığı
1/2 su bardağı rafine yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon, 4'e yarılmış
2 çorba kaşığı un
Tekir balıklarının boynunun 2 santim önüne kadar karnını temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve barbunyaları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartıp limonlarla beraber servis yapınız.
|
Tekir Balığı Tavası |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53525
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
2,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tekir balığının iç ve kulaklarını iyice ayıklayıp gerekenlerin pullarını kazıyınız. Tavada zeytinyağını yaktıktan sonra tavayı ateşten indiriniz. Temizlenip hazırlanan balıkları bu kızgın yağlı olan tavaya düzenle yanyana dizdizten sonra tekrar ateşe koyunuz. Balıkların kızarma sırasında yapışmaması için ara sıra tavayı silkiniz. Balıkların tavanın altına gelen kısımları kızardığı zaman tavanın üstüne bir düz kapak kapayarak hemen zeytinyağını süzünüz. Sonra tavayı kapakla ters yüz ediniz. Balıklar doğal olarak kapağın üzerinde kalacağından bunları yavaş yavaş tavaya çekip, kenarından yağını koyunuz. Şimdi de balığın kızarmamış olan tarafını kızartınız. Sonra tavayı ateşten indirip üstünü kapayınız ve süzerek hemen ters yüz ediniz. Balıkları kapaktan kadayıf tabağına (aynen kadayıf çeker gibi) çekiniz ve üstüne sıcak sıcak limon sıkarak sofraya getiriniz.
|
Tekir Balığı Tavası |
|
kimzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47457
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg tekir balığı
1 bardak un
1,5 limon
1 bardak zeytinyağı
3-4 tane yumurta
1/2 demet maydanoz
Temizlenen balıklar tuzlanıp biberlendikten sonra una bulanır. Çok küçük olan balıklar da üçü, dördü kuyruklarından birbirine yapıştırılarak una bulanır. Bir kaba kırılan yumurtalar sarısı ve akı iyice karışıncaya kadar çırpılır. Zeytinyağı kızdırılan tavada, bu balıklar, yumurtaya da sokulup çıkarıldıktan sonra kızartılır. Kızaran balıklar, üzerine kâğıt yayılmış bir tepsiye alınır. Daha sonra da servis tabağına aktarılır. Maydanoz dalları ve limon dilimleriyle süslenerek servis yapılır.
|
Tekir Balığı Tavası |
|
maya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19001
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007
2,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Tekir balığı
2 su bardağı kızartma yağı
1 avuç un
tuz
Limon
Maydanoz
Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz.
Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız.
Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için.)
Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz.
Limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
|
|