Kısa URL: https://ml.md/lc163990
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
338 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. Tekir balığı
1 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Ayıklanmış ve pullarından arınmış tekirler yıkandıktan sonra süzgece konur. İyice süzüldükten sonra havlu kağıt üzerinde kurulanır. Daha sonra ısınmış tavaya yağ konur ve iyice ısınması beklenir.
Ayrı bir yerde de un ile tuz karışımı hazırlanır. Kurulanmış balıklar una bulanıp kızgın yağa atılır. Her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Galeta unu da kullanabilirsiniz.
Soğan, limon ve yeşillik ile servis tabağına alınır.
800 gr taze tekir (bütün olarak ayıklanmış ve yıkanmış)
1 su bardağı un
1/4 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Bir kaseye mısır unu, un, tuz ve karabiber alınarak karıştırılır.
Tekirler bu karışım içinde unlanarak bir tepsiye dizilir.
Philips Airfryer XXL 200 dereceye ayarlanır. Hazne bir fırça yardımı ile yağlanır. Tekirlerin tümü içine atılarak 15 dakika pişirilir.
10. dakika sonrası hazne sallanır, tekirlerin parçalanmamasına özen gösterilir. Tekirin boyutuna göre, şayet balıkların üzeri kızarmamışsa 5 dakika daha pişirilir, sıcak servis edilir.