Kısa URL: https://ml.md/lc6246
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006
6,142 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr Tel Kadayıf
350 gr Taze Kaşar
2 su bardağı Süt
2 adet Yumurta
5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin
Tel kadayıfın yarısını bir borcam fırın tepsisine altını yağlayarak yayın. Üzerine ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peynirini dizin. Kalan tel kadayıf ile peynirin üstünü kapatın.
2 bardak süt ile yumurtaları çırpın ve hazırlanan böreğin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
Fırına sürmeden önce üzerine 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin parçaları koyup fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc6052
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
2,980 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr. tel kadayıf
250 gr. pastırma
150 gr. dil peyniri
150 gr. taze kaşar peyniri
125 gr. margarin
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
Yağlanmış bir fırın kabına kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine pastırma ve dil peynirini dizin.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Kadayıfın diğer yarısını üzerine döşeyin. Süt ve
yumurtayı çırpın. Erimiş yağı ilave edin. Kadayıfın üzerine gezdirip biraz dinlendirdikten sonra 180°C fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc107875
Gönderme Tarihi: 25.May.2015
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan fındık yağ
250 gr keçi loru
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Tereyağını eritip sıvıyağla karıştırın, tel kadayıfların üzerine dökün ve ezmeden hafifçe karıştırarak yağlanmasını sağlayın.
Bir kase içinde sütü ve yumurtaları çatalla çırpın.
Yağlanmış orta boy (ortalama 26 cm çapında veya 25 x 25 cm boyutlarında olabilir) fırın tepsisine yağladığınız tel kadayıfların yarısını yerleştirin.
Tel kadayıfların üzerine sütlü-yumurtalı harcın yarısını kaşıkla dökün.
Üzerine keçi lorunu yaydıktan sonra kalan tel kadayıfları da lorun üzerine yayın.
Kalan sütlü-yumurtalı harcı aynı şekilde kaşıkla dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı- üstü kızarana kadar yaklaşık 40 - 50 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc101990
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2014
1,621 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr tel kadayıf
2 su bardağı süt
3-4 adet yumurta
Yarım paket margarin
100 gr kaşar peyniri
100 gr sucuk veye sosis
Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı yerleştirilir. Üzerine ince dilimlenmiş peynir ve sucuk yerleştirilir. Kadayıfın geri kalanı malzemelerin üzerine döşenir. Süt, yumurta ve eritilmiş margarin çırpılarak kadayıfın üzerinde gezdirilir. fırına sürülür. Pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Börek fırından çıkınca bir miktar su serpillip üzeri örtüllürse, yumuşak olur.