Kısa URL: https://ml.md/lc6052
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006
2,980 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr. tel kadayıf
250 gr. pastırma
150 gr. dil peyniri
150 gr. taze kaşar peyniri
125 gr. margarin
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
Yağlanmış bir fırın kabına kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine pastırma ve dil peynirini dizin.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Kadayıfın diğer yarısını üzerine döşeyin. Süt ve
yumurtayı çırpın. Erimiş yağı ilave edin. Kadayıfın üzerine gezdirip biraz dinlendirdikten sonra 180°C fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc107875
Gönderme Tarihi: 25.May.2015
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan fındık yağ
250 gr keçi loru
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Tereyağını eritip sıvıyağla karıştırın, tel kadayıfların üzerine dökün ve ezmeden hafifçe karıştırarak yağlanmasını sağlayın.
Bir kase içinde sütü ve yumurtaları çatalla çırpın.
Yağlanmış orta boy (ortalama 26 cm çapında veya 25 x 25 cm boyutlarında olabilir) fırın tepsisine yağladığınız tel kadayıfların yarısını yerleştirin.
Tel kadayıfların üzerine sütlü-yumurtalı harcın yarısını kaşıkla dökün.
Üzerine keçi lorunu yaydıktan sonra kalan tel kadayıfları da lorun üzerine yayın.
Kalan sütlü-yumurtalı harcı aynı şekilde kaşıkla dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı- üstü kızarana kadar yaklaşık 40 - 50 dakika pişirin.