Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Patatesli Pilav Tarifleri > Tel Şehriyeli Pilav (7 adet - 232,385 defa bakıldı)

Tel Şehriyeli Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177648
Gönderme Tarihi: 07.May.2024
167 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı su veya et suyu
Tuz, karabiber

Öncelikle pirinçleri tuzlu suda nişastası çıkana kadar bekletin. Sonra yıkayıp, süzün. Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine sıvı yağı ve tel şehriyeleride ilave edip, rengi dönene kadar kavurun. Şehriyeler sararmaya başladığında, üzerine pirinci ekleyerek bir kaç dakika daha kavurun. Pirinçlerin rengi şeffaflaşmaya başladığında, üzerine su veya et suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlenmesi için bekleyin. Üzerine karabiber serperek servis edin.



Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157158
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2021
262 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz

Pilav tencerenize zeytinyağını koyarak şehriyeleri kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün.
Kavrulan şehriyelerin üzerine katın
Biraz da pirinçlerle kavurun.
Yeterince kavurma işleminden sonra sıcak suyunu ekleyin.
Tereyağını da ilave edin.
Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık teşte pişirin.
Demlenmesi tencere kapak arasına havlu kağıt serin.


Tel Şehriyeli Pilav

Fatoş Çelik
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 15
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101638
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014
2,727 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tel şekriye
Sıcak su
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Pirinçler pişirmeden 1 saat önce sıcak suda ıslatılır, pirinçler bir kaç defa yıkanarak suyu süzülür. Teflon tavaya yağlar konur, 2 yemek kaşığı tel şehriye ilave edilir kızarana kadar kavrulur. Üzerine pirinç ilave edilerek birkaç dakika karıştırılır. Pirincin üzerine 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilerek, suyunu çekene kadar pişirmeye bırakılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra pilavın üzerine bir havlu kağıt kapatılarak demlenmeye bırakılır.



Tel Şehriyeli Pilav

yenifasıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2013
Mesajlar: 36
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc94860
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2014
1,689 defa indirildi / yazdırıldı




1 kahve fincanı tel şehriye
4 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
1 tutam tuz

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye pirinçlerin üzerini örtecek miktarda, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye sana ekmek üstü margarini koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.


Tel Şehriyeli Pilav

gıres
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc87672
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
1,980 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak pirinç
Tereyağı
Soğan
Tel şehriye
Tuz

İki bardak pirinci ayıkladıktan sonra sıcak suya koyun, su soğuyuncava kadar bekletin, sonra pirinci yıkayıp iyice süzün, bir vana bırakın. Öte yandan varım paket tereyağını rendelenmiş bir soğanla birlikte, bir tencerede soğanlar pembeleşinceve kadar döndürün. Bir avuç tel şehriye katın. Birlikte karıştırarak çevirin. Şehriye pembelesince 3 bardağa vakın su, etsuyu ya da tavuksuyu katıp kaynamaya bırakın. Sonra pirinçleri koyun. Önce hızlı, daha sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişince ateşin altını iyice kısın. Pilavı 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Süre sonunda iyice karıştırarak servis yapın.


Tel Şehriyeli Pilav

DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9645
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
2,667 defa indirildi / yazdırıldı




1+1/2 bardak pirinç
3/4 su bardağı tel şehriye
8 çorba kaşığı margarin
2+1/2 su bardağı tavuk suyu
Tuz, biber 1 demet taze soğan (sadece beyaz kısımları ince doğranmış)

Pirinci ayıklayıp bir tepsiye koyun, 1 çay kaşığı tuz koyup üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin, soğumaya bırakın. Birkaç kez yıkadıktan sonra iyice süzüp bir kenarda bekletin. Kırılmış tel şehriyeleri bir kapta 2 çorba kaşığı margarin ile iyice kavurun. Şehriyeleri bir tencereye alın, tavuk suyunu, 6 çorba kaşığı margarini, tuz ve biberi katın ve 2 dakika kaynatın. Bunlar kaynarken pirinci ilave edin, bir defa karıştırın. Kapağı kapalı olarak yüksek hararette 5 dakika kaynatın. Ateşi kısın ve pirinç bütün tavuk suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirmeye devam edin. ince ince doğranmış soğanları şehriyeli pilava katın. Tencereyi ateşten alın. Kapağını kaldırıp üstünü bir peçete ile örtün. Tekrar kapağını kapatıp ılık bir yerde 40 dakika demlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmeden bir servis tabağına alın. Sebzeli tavuk ve çoban salatası ile beraber servis edildiğinde dengeli bir öğün elde edilmiş olur.


Tel Şehriyeli Pilav

SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc3269
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
2,383 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 kaşık tereyağı
1 adet kesmeşeker
Tuz
2 su bardağı dolusu tel şehriye

Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır. Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır. Şeker, tuz atılır. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır. Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir.

ML® Şehriyeli Pilav (görsel)






Tel Şehriyeli Pilav Tarifleri Patatesli Pilav Tarifleri



(7 adet Tel Şehriyeli Pilav 232,385 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort