Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > TENCEREDE ÇULLUK (2 adet - 119,738 defa bakıldı)

TENCEREDE ÇULLUK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TENCEREDE ÇULLUK

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13510
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2007
2,580 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
3 çulluk,
4 çorba kaşığı sadeyağ,
1 çorba kaşığı un,
1 baş soğan,
2 kahve fincanı un,
yeteri kadar tuz Ve karabiber.

Yapımı: Çullukları 3-4 gün karda yahut buzdolabında dinlendirdikten sonra tüylerini yolup içlerini temizlemeli, ince tüylerini tütsüleyerek giderdikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı. Bir güvece bir kaşık sadeyağla çentilircesine kıyılmış soğanı koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar diriliğini kaybetmeye başlayınca kalan sadeyağı da kattıktan sonra içi ve dışı biberlenip tuzlanmış çullukları güvecin içine oturtmalı. Kuşların her yanlarını çevirerek nar gibi kızartmalı. Çulluklar kızarınca yarım fincan sıcak su katmalı ve güvecin ağzını kapamalı. Ateşin ısısını ortaya getirmeli ve birbuçuk fincan sıcak suyu birkaç defada dökerek çullukları iyice yumuşayıp pişinceye kadar ateşte tutmalı (30 - 40 dakika kadar). Güveci ateşten indirmeden on dakika önce ödü patlatılmadan çıkarılıp atılmış çulluk içlerini de kabın içine atmalı. Kuşlar pişince bunları güveçten alıp doğrama tahtasına oturtmalı ve ikiye bölüp sıcak bir yerde duran servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli.
Güveçteki salçayı kuvvetli ateşte ezerek çabuk çabuk karıştırırken üstüne elekten geçirilerek unu dökmeli ve salçaya yedirmeli. Salçayı karıştırmaya ara vermeksizin beş dakika kadar ateşte tutup koyulaş-tırdıktan sonra çullukların üstüne gezdirerek dökmeli ve servis tabağının yanına bir patates püresi veya ıspanak püresi koyarak servis yapmalı.


TENCEREDE ÇULLUK KIZARTMASI

maden
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc34419
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009
2,211 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet çulluk
150 gram sadeyağı ya da 150 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
1 bardak su
Tuz
Karabiber

1 Serince bir yerde 2 - 3 gün bekletildikten sonra, tüyleri çıkarılmış ve tütsülenmiş 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra, buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı, sonra da içleri çıkarılmış bu kuşları iyice bir yıkadıktan sonra üst ve içlerini tuzlamalı, biberlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra, bir tencereye; 7 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa kuşları koyarak karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve küçükçe ateşte arada bir çevirmek suretiyle kuşların her bir tarafları iyice pembeleşinceye kadar bunları kızartmalı, sonra da tencereye azar azar olmak üzere 1 bardak da sıcak su katarak, kuşlar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, bunları 30 - 40 dakika kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli ve tencereden çıkararak, bütün ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak bir tabağa yerleştirmeli ve servis yapmalıdır.






TENCEREDE ÇULLUK Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(2 adet TENCEREDE ÇULLUK 119,738 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort