|
|
TENCEREDE ÇULLUK KIZARTMASI |
|
maden
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc34419
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet çulluk
150 gram sadeyağı ya da 150 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
1 bardak su
Tuz
Karabiber
1 Serince bir yerde 2 - 3 gün bekletildikten sonra, tüyleri çıkarılmış ve tütsülenmiş 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra, buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı, sonra da içleri çıkarılmış bu kuşları iyice bir yıkadıktan sonra üst ve içlerini tuzlamalı, biberlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra, bir tencereye; 7 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa kuşları koyarak karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve küçükçe ateşte arada bir çevirmek suretiyle kuşların her bir tarafları iyice pembeleşinceye kadar bunları kızartmalı, sonra da tencereye azar azar olmak üzere 1 bardak da sıcak su katarak, kuşlar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, bunları 30 - 40 dakika kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli ve tencereden çıkararak, bütün ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak bir tabağa yerleştirmeli ve servis yapmalıdır.
|
TENCEREDE ÇULLUK |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13510
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2007
2,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
3 çulluk,
4 çorba kaşığı sadeyağ,
1 çorba kaşığı un,
1 baş soğan,
2 kahve fincanı un,
yeteri kadar tuz Ve karabiber.
Yapımı: Çullukları 3-4 gün karda yahut buzdolabında dinlendirdikten sonra tüylerini yolup içlerini temizlemeli, ince tüylerini tütsüleyerek giderdikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı. Bir güvece bir kaşık sadeyağla çentilircesine kıyılmış soğanı koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla karıştırılacak soğanlar diriliğini kaybetmeye başlayınca kalan sadeyağı da kattıktan sonra içi ve dışı biberlenip tuzlanmış çullukları güvecin içine oturtmalı. Kuşların her yanlarını çevirerek nar gibi kızartmalı. Çulluklar kızarınca yarım fincan sıcak su katmalı ve güvecin ağzını kapamalı. Ateşin ısısını ortaya getirmeli ve birbuçuk fincan sıcak suyu birkaç defada dökerek çullukları iyice yumuşayıp pişinceye kadar ateşte tutmalı (30 - 40 dakika kadar). Güveci ateşten indirmeden on dakika önce ödü patlatılmadan çıkarılıp atılmış çulluk içlerini de kabın içine atmalı. Kuşlar pişince bunları güveçten alıp doğrama tahtasına oturtmalı ve ikiye bölüp sıcak bir yerde duran servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli.
Güveçteki salçayı kuvvetli ateşte ezerek çabuk çabuk karıştırırken üstüne elekten geçirilerek unu dökmeli ve salçaya yedirmeli. Salçayı karıştırmaya ara vermeksizin beş dakika kadar ateşte tutup koyulaş-tırdıktan sonra çullukların üstüne gezdirerek dökmeli ve servis tabağının yanına bir patates püresi veya ıspanak püresi koyarak servis yapmalı.
|
|
TENCEREDE ÇULLUK Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|