Levrek 2 Adet
Un 3 Çorba Kaşığı
Margarin 60 Gram
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1.5 Tatlı Kaşığı
Soğan 150 Gram
Domates 250 Gram
Badem 50 Gram
Patates 400 Gram
Maydanoz 1.5 Demet
Su 2.5 Su Bardağı
Defne Yaprağı 1 Adet
COOK Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
Tencerede Levrek Tencerenin içinde 30 gram margarini eritin. Daha sonra ayrı bir tabağın içinde un ve tuzu karıştırın. (Karışımın içine isterseniz pul biber, kekik gibi baharatlar da koyabilirsiniz.)
Balıkları un ve tuz karışımına buladıktan sonra, eritilen yağın içinde hem ön hem arka olmak üzere 3’er dakikadan kızartın.
Balıklar kızarırken soyulmuş domatesin çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın.
Diğer tencerenin altını yakın ve kalan margarini ekleyip eritin. İçine daha önceden doğranmış olan soğan ve bademi ekleyin, soğanların rengi açılıncaya kadar kavurduktan sonra üzerine balıkları ekleyin, balıkların üzerine doğranmış domatesleri ekleyin ve üzerinde karabiber gezdirin.
Daha sonra doğranmış maydanozları, patatesleri ve defne yaprağını üzerine ekleyin.
Bir bardak su da ilave ettikten sonra tencerenin üzerine kesilmiş olan yağlı kağıdı koyun, 10-15 dakika pişirdikten sonra servise hazır.
2 levrek fileto
Soğan
Maydanoz
Domates
Biber
Taze kişniş
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Limon
Sarımsak
Tencerenin altına soğanları piyazlık doğrayıp üzerine tuzladığımız kılçıksız balıkları yerleştiriyoruz. Doğradığımız sebzeleri maydanoz yapraklarıyla birlikte gelişi güzel tenceremize balıkların üzerine diziyoruz. Aralara limon ve sarımsak da ekleyip yarım çay bardağı kadar su ile kapağını kapatıp en kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Piştikten sonra değirmen karabiber geçip servis edebilirsiniz.
Not: Dibinde olacak suyunu sakın atmayın! Bu su ile çorba yapabilirsiniz.