|
Terbiyeli Ekşili Köfte |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155557
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
420 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram orta yağlı dana kıyma
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
7 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
4 adet kereviz yaprağı
3 su bardağı su
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1/2 adet limonun suyu
Genişçe bir kaba kıymayı, tuz, karabiber, nane, kimyon, pul biber ve sarımsağı alarak yoğurmaya başlayın.
Yoğurduğunuz kıymayı dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Parçaları elinizde yuvarlayarak köfte formuna getirin. Daha sonra hafif unladığınız bir tepsiye alın.
Havuç ve patatesleri soyun, küp küp doğrayın. Tencerenizin içerisine zeytinyağını ekleyin ve havuçları ilave edin. Hafifçe soteleyin.
Daha sonra arpacık soğanları ve patatesleri ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Sebzelerin üzerine suyu ilave edin.
Sebzeleriniz hafif yumuşamaya başladığında unlanmış köftelerinizi azar azar ekleyin. Pişmesi için tencerenizin kapağını kapatın.
Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve unu bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. İçerisine yarım limonun suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Pişmekte olan yemeğin suyundan terbiyenize bir miktar ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Homojen bir görünüm alan karışımı kesilmemesine özen göstererek yavaş yavaş pişen köfte ve sebzelerin içine dökün. Bu sırada karıştırmaya devam edin.
Terbiye, yemeğinizle birleşinceye kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Ardından tuz, karabiber ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Pişen yemeğinizi servis tabaklarına alarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
|
TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84443
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012
3,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
Köftesi:
2 kahve fincanı pirinç
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı kimyon
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 adet kuru soğan
500 gram yağlı koyun kıyması
10 su bardağı et suyu (yoksa su)
Terbiyesi:
1 kahve fincanı un
2 yumurtanın sarısı
1 limonun suyu
1 kahve fincanı su
Üzerine dökmek için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
1) Pirinci yıkayıp 2 su bardağı suda 5 dakika haşlayınız. Süzdürüp ki bir kaba koyunuz.
2) Üzerine 1 yumurta kırınız. Tuz, kimyon, karabiber, soğan ve eti i edip iyice yoğurunuz. Köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ki bir tepsiye koyunuz.
3) Et suyunu küçük bir tencereye koyup kaynatınız. Köfteleri ilave ediniz.
4) Tam kaynayacağı zaman üzerine toplanan köpüğü alıp atınız, ateşte 30 dakika pişiriniz.
5) Küçük bir kaba unu, yumurtayı, limon suyunu ve suyu koyup Vz ke köfte suyundan da dökerek iyice karıştırınız. Karıştırdıktan sonra tenin içine ilâve ediniz. 5 dakika kaynatıp ateşten alınız.
6) Servis yaparken tereyağını kırmızıbiberle kızartıp üzerine döküp servis yapınız.
|
TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75559
Gönderme Tarihi: 07.May.2012
2,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
500 gram kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 fincan pirinç
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
50 gram margarin
2 litre et suyu veya su
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
1 adet bütün yumurta veya 2 adet yumurta sarısı
1 adet limon
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayalım. Sıcak suyla 15 dakika ıslatalım.
Kıymaya, yumurtayı, ıslatıp süzdüğümüz pirinçleri, kıydığımız maydanozları, rendelediğimiz kuru soğanları, yeterince tuzunu ve karabiberini katıp, iyice yoğuralım.
Yarım ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapıp, içinde un olan bir tepsiye koyalım. Tepsiyi sağa sola sallayarak, köftelerin una bulanmasını sağlayalım.
Büyükçe bir tencereye, 2 litre kadar varsa et suyu yoksa sade su koyup, kaynatalım.
Kaynayan suya, unladığımız köfteleri ve margarin yağını ilave edip, gerek varsa biraz daha baharat katarak pişirelim.
1 adet bütün yumurta veya 2 adet yumurta sarısı ile 1 adet limonun suyunu çırpalım. Kaynamakta olan köftenin suyundan 2 kepçe alarak terbiyeye katıp, çırpalım ve tekrar tencereye dökelim.
|
Terbiyeli Ekşili Köfte |
|
cevzasoykök
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc75448
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
1,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 adet limon
Soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin. Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıştırın. Hazırladığınız terbibeyi kaşık kaşık tencereye ilave edip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Terbiyeli Ekşili Köfte |
|
Berna Özsoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc74221
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2012
2,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
Tuz
Karabiber
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Ayıklanıp yıkanan pirinç kıymanın tamamı ile yoğurulur. Ufak ufak toplar haline getirilir. Derin bir tencerede kaynamakta olan 1,5 lt kadar tuz ilave edilmiş (arzuya göre) suya atılır. Soyulmuş, ayıklanmış havuç ve patates tavla zarı büyüklüğünde kesilerek küp küp kaynamakta olan suya ilave edilir. 1 baş soğan da kaynayan suya atılır. Yarım saat kadar pişirilir. Yemek pişip ılıdıktan sonra yarım limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır. Azar azar yemeğe ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.
Not: Yemeğin kıvamının biraz daha koyu olması istenirse hazırladığımız ufak köfteler suya atmadan önce unlanarak suya atılmalıdır.
|
Terbiyeli Ekşili Köfte |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58365
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte malzemesi:
300 g. kıyma
1 orta boy soğan rendesi
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı iyi haşlanmış pirinç
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
Terbiye malzemesi
1 yumurtanın sarısı
½ limon suyu
1 su bardağı su
Maydanoz hariç köfte malzemeleri yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Köfteler ince kıyılmış maydanoza bulanır.
Maydanoza bulanmış köfteler yağlanmış geniş bir tencereye dizilir. Kısık ateşte tencere ara sıra sallanarak pişirilir.
Pişen köftelerin üzerine terbiye malzemeleri karıştırılıp dökülür. Kısık ateşte pişirilir.
|
Terbiyeli Ekşili Köfte |
|
AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17163
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun kıyması
200 gr. soğan
100 gr. pirinç
1 bağ maydanoz ince kıyılmış
tuz,
karabiber
300 gr. domates
500 ml. et suyu (2 su bardağı)
100 gr. eritilmiş margarin
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Kıymanın içine soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi katıp, yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladığnız bu harçtan kuşbaşından biraz daha iri parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak biçiminde köfteler elde edin.
Kalan doğranmamış maydanozlann yansını sığ bir tencerenin dibine döşeyin. Köfteleri maydanozların üzerine tek sıra yada en çok iki sıra olarak dizin. Domates dilimlerini ve kalan dal maydanozları köftelerin arasına, eğer tek kat ise üzerine yerleştirin.
Et suyunu bir taşım kaynatıp köftelerin üzerine dökün. Köfteleri kısık ateşe koyup eritilmiş margarini ve limon suyunu gezdirin. Kapağını kapatıp, yaklaşık 1 saat pişirin. Pişme süresi içinde suyu azalırsa biraz et suyu ilave edin.
Tencereyi ateşten alıp, biraz ılınmaya bırakın. İlk kaynarlığım atan köfteleri tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
|
|