Kısa URL: https://ml.md/lc162021
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet pırasa
1 çay bardağı pirinç
İsteğe göre orta boy havuç
Sıcak su
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Sosu için:
Tereyağı
Kırmızı pul biber
İsteğe göre nane
Kuru nane
Pırasa çorbası tarifi için önce pirinçleri haşlayın. Ardından pirinçli suya doğranmış pırasaları ekleyin. İsteyenler havuç da rendeleyebilir.
Pırasalar yumuşayana kadar kenarda terbiyesini hazırlayın. Salçalı sevenler terbiye yerine salça da kavurabilir.
Başka bir kabın içine un, yoğurt ve suyu ekleyip çırpın. Üzerine çorbadan da bir kepçe sıcak su ekleyip karıştırın.
Çorbaya dökerek çırpma teliyle karıştırın. Kısık ateşte pişirin.
Sosu için tavada tereyağını eritin, pul biber ve nanesini ekleyip yakmadan kavurun.
Kaynayan çorbaya döküp, karıştırın. Tuzunu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc171325
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2023
268 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram pırasa
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
5 su bardağı et suyu
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz
Pırasaları temizleyip iri iri doğrayın.
Kırmızı mercimeği de yıkayıp süzün.
Doğradığınız pırasaları tencereye alın.
Havuç, patates ve soğanı da soyup doğrayın.
Sebzeleri tencereye alın ve 5 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeleri yumuşayınca blender'dan geçirin ve 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Terbiyesi için süt, un ve tuzu bir kasede karıştırın.
Yumurtayı da ilave edin ve iyice çırpın.
Çorbayı sürekli karıştırarak hazırladığınız terbiyeyi ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Son olarak üzerine tereyağını gezdirip servis edin.