Kısa URL: https://ml.md/lc85913
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2013
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
1 kg. taze fasulye (pakla)
100 gr. tereyağı
Yeteri kadar su ve tuz
Karabiber
Fasulyeler kırılmadan uçları ve kılçıkları temizlenir. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerine yeterince su koyulur. Karıştırmadan ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc51925
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
Taze fasulye uçları temizlenip kırılmadan yıkanıp tepsi gibi yayvan bir tencereye dizilir. İsteğe göre üzerine soğan ve domates dilimleri ile süslenir. Karıştırmadan ve kapağı açılmadan kısık ateşte pişirilir. Pişirilen fasulyenin üzerine eritilmiş kızgın tereyağı dökülür. Sıcak servis yapılır.