Kuşbaşı olarak hazırlanmış et, kuyruk yağı ve sıvıyağ tencerede kavrulur.
Üzerine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler ile doğranmış biberler eklenir.
Salçalar da eklenerek bir süre birlikte kavrulur.
Daha sonra üzerine su, tuz ve pul biber ilave edilir, kaynamaya bırakılır.
1 saat kadar birlikte pişen yemeğimiz servise hazırdır.
Küp şeklinde doğranmış tandır ekmeğinin üzerine dökülerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc32958
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
1 Ad.Bayat ekmek
1 lt etsuyu
300 gr kıyma
1 baş soğan
1 tutam maydonoz
1/2 fincan sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
Tatlı kımızı toz biber
Tuz
Karabiber
Küçük yuvarlak bir tepsinin içine ekmekleri lokma şeklinde kopartıp diziyoruz, diğer tarafta hazırladığımız et suyunu hepsinin üstüne gelecek şeklinde döküyoruz. Başka bir tavada sıvıyağ kıyma ve soğanı kavurup tuz ve karabiberi ilave edip pişince tepsiye yayıyoruz. Üstüne tereyağını toz biberle kızdırıp tepsiye döküyoruz.
Not: Sarmısaklı yoğurt özeyip bu karışıma eklenip te yenebilir.