Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Tirit (Ankara) (2 adet - 92,351 defa bakıldı)

Tirit (Ankara)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tirit (Ankara)

tiftikçi
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 16.01.2009
Mesajlar: 3
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc32958
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009
2,487 defa indirildi / yazdırıldı




1 Ad.Bayat ekmek
1 lt etsuyu
300 gr kıyma
1 baş soğan
1 tutam maydonoz
1/2 fincan sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
Tatlı kımızı toz biber
Tuz
Karabiber

Küçük yuvarlak bir tepsinin içine ekmekleri lokma şeklinde kopartıp diziyoruz, diğer tarafta hazırladığımız et suyunu hepsinin üstüne gelecek şeklinde döküyoruz. Başka bir tavada sıvıyağ kıyma ve soğanı kavurup tuz ve karabiberi ilave edip pişince tepsiye yayıyoruz. Üstüne tereyağını toz biberle kızdırıp tepsiye döküyoruz.

Not: Sarmısaklı yoğurt özeyip bu karışıma eklenip te yenebilir.


Tirit (Ankara)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178357
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı




Haydar Möhür

500 gr dana ve kuzu karışık kuşbaşı eti
100 gr kuyruk yağı
3 adet Tirit (tandır) ekmeği
4 adet domates
4-5 adet sivribiber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı pul biber
Sıvıyağ
Tuz
1,5 lt su

Kuşbaşı olarak hazırlanmış et, kuyruk yağı ve sıvıyağ tencerede kavrulur.
Üzerine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler ile doğranmış biberler eklenir.
Salçalar da eklenerek bir süre birlikte kavrulur.
Daha sonra üzerine su, tuz ve pul biber ilave edilir, kaynamaya bırakılır.
1 saat kadar birlikte pişen yemeğimiz servise hazırdır.
Küp şeklinde doğranmış tandır ekmeğinin üzerine dökülerek servis edilir.







Tirit (Ankara) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(2 adet Tirit (Ankara) 92,351 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort