|
Tiritli Köfte (Malatya) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32077
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Önceden tencereye nohut ıslanır. Islanan nohutla beraber kuşbaşı halindeki etler beraberce pişirilir.
Kemiksiz siyah etten kıyma yapılır. Simit bulgurla beraber çekilen kıyma yoğrulur ve küçük, misket büyüklüğünde köfte dökülür.
Bir tencerede soğan, salça yağda yakılır. Köfteler ve önceden hazırlanan tirit bu tencerede 5-10 dk. kaynatılarak yemek hazırlanmış olur.
ML® Tiritli Köfte için tıklayın

|
Malatya Usulü Tiritli Köfte |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111666
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2015
2,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr yağsız kıyma
2 su bardağı orta bulgur
1 tane kuru soğan
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı margarin
3 bardak su
Önce hamuru için kıyma, bulgur, soğan ve tuz robotta çekilir. Yumuşayınca yavaş yavaş su eklenir.
Daha sonra hamur yumuşayınca elde yoğurulur. Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.
Bir tencerede yağı ve salça biraz kavrulur. İçine 2 su bardağı su konur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içine köfteler ve nohut eklenir. 5 dakika daha kaynatılır.

|
|