|
Tiritli Köfte (Malatya) |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc8798
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2006
2,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı margarin
100 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Hamur için:
1 çay bardağı ince bulgur
50 gram çok çekilmiş kıyma
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Tuz
Karabiber
Öncelikle bir gece öncesinden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp, ıslatın. Bir gece bu şekilde bekletin. Bol suda haşlayın. 1 tadı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip, etleri bu yağda karıştırarak soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin. Bir miktar su ilave edip, kısık ateşte iyice pişirin. Tuz ve nohutları da tencereye ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Hamur için; 1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın. Su ilave edip, yoğurun. Tuzunu ekleyin. Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın. Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp, çevirerek kavurun. İçine bir tutam tuz ve karabiber katın. Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun. Daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp, beraberce kavurun. İçine, ikiye ya da dörde bölünmüş cevizler ilave edin. Yağın donması içi bekletin. Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın. İçini hazırlayıp, donmaya bıraktığınız et ile doldurun. Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın. Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yemeğe ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Tiritli Köfte (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32077
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Önceden tencereye nohut ıslanır. Islanan nohutla beraber kuşbaşı halindeki etler beraberce pişirilir.
Kemiksiz siyah etten kıyma yapılır. Simit bulgurla beraber çekilen kıyma yoğrulur ve küçük, misket büyüklüğünde köfte dökülür.
Bir tencerede soğan, salça yağda yakılır. Köfteler ve önceden hazırlanan tirit bu tencerede 5-10 dk. kaynatılarak yemek hazırlanmış olur.
ML® Tiritli Köfte için tıklayın
|
Malatya Usulü Tiritli Köfte |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111666
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2015
2,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr yağsız kıyma
2 su bardağı orta bulgur
1 tane kuru soğan
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı margarin
3 bardak su
Önce hamuru için kıyma, bulgur, soğan ve tuz robotta çekilir. Yumuşayınca yavaş yavaş su eklenir.
Daha sonra hamur yumuşayınca elde yoğurulur. Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.
Bir tencerede yağı ve salça biraz kavrulur. İçine 2 su bardağı su konur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içine köfteler ve nohut eklenir. 5 dakika daha kaynatılır.
|
|