3 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Su
Tuz
Soğanları, sarımsakları ve biberleri yemeklik doğrayın.
Patlıcanları ve domatesleri de küp küp doğrayın.
Patlıcanları tuzlu suya koyun.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp içine soğanları ekleyin ve kavurun.
Biberleri ve sarımsakları da ilave edip biraz daha çevirin.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
Sularını süzdüğünüz patlıcanları tencereye alın.
Son olarak domatesleri ilave edin.
1 su bardağı su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Patlıcanlar yumuşayınca yemeğiniz hazır.
|