Kısa URL: https://ml.md/lc146318
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2019
1,832 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
Tomara 1 bağ (Yörede dalları yenen otçul bitki,15-20 yaprak)
Mısır unu ½ su bardağı
Yumurta 2 adet
Tuz ve baharatlar
Sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı
Tomara dalları yapraklarından ayıklanarak , ayrılır. Yıkanıp, doğranır.
Kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Sert ve dikenli olduğu için iyice haşlanır.
Haşlanınca süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Soğutulduktan sonra mısır unu ve yumurta ile harmanlanıp karıştırılır. Tuz ve kırmızı biber eklenir.
Yağlanmış tavaya , karışım yayılarak konur ve alt üst edilerek iki tarafı da kızartılır.
Sıcak olarak yanında yoğurtla servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc38786
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2009
2,482 defa indirildi / yazdırıldı
Rize Valiliği
Malzemeler:
4 bağ tomari
3 baş soğan veya buna denk pırasa
5-6 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Soğanlar halka halka doğranıp yağda kavrulur. Haşlanıp süzülen tomariler sıkılarak yağda kavrulmuş soğana ilave edilir. Ezilmiş sarımsak ve tuz konup 10-15 dakika kavrulur.
Not: Tomari sulak yerlerde, ırmak kenarlarında kendiliğinden yetişen otsu bir bitkidir. Yaprakları pazı yaprağı genişliğinde ve pazıdan biraz daha serttir. Tomari kavurması Pazı kavurması gibi yapılmaktadır. Pazı ve tomari karışımı olarak da yapılabılır.