Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Tosunum (Kütahya) (4 adet - 157,692 defa bakıldı)

Tosunum (Kütahya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tosunum (Kütahya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31738
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
8,509 defa indirildi / yazdırıldı




Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 şişe maden suyu
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 adet margarin
haşhaş
aldığı kadar un

Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış soğan kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır.



Tosunum (Kütahya)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105211
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2015
1,862 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
1 bardak sıvı yağ
5 kaşık çekilmiş haşhaş
1 kg. haşlanmış patates
Aldıgı kadar un
Tuz
Pulbiber

3 Bardak su, tuz aldıgı kadar, un ile hamur yapılır, 3 adet bezeye ayrılır oklava ile ince açılır, margarin eritilir sıvıyag haşhaş karıştırılır, açılan yufkanın her yerine sürülür kitap gibi katlanır, tekrar açılır dikdörtgen kesilir içine haşlanıp püre yapılmış tuz pulbiber katılıp karıştırılır kesilen dikdörtgenlerin ortasına konur, karşılıklı kapatılır yağlanmış tepsiye dizilir üstüne yaglı haşhaş sürülür fırında pişirilir.


Tosunum (Kütahya)

onbaşının kızı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc122860
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2017
2,566 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Hamuru:
1 kg un
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
25 g tuz
50 g tereyağı
½ su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
İç Malzemesi:
1 tutam nane
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
½ kg yeşil mercimek
Üstü İçin:
½ kg haşhaş
2 su bardağı sıvı yağ

Harç malzemeleri karıştırılıp bekletilir. İç için mercimekler yarım saat haşlanıp soğuyunca diğer malzemelerle karıştırılır. Tereyağ eritilir ve hamur malzemeleri ile yoğrulup 1 saat dinlendirilir. 4 parçaya ayrılıp açılır ve harç sürülüp ikiye katlanır. Kalın yüzeyine tekrar harç sürüp katlanır. Her bir parça bu şekilde oklava ile açılır ve 4 parça hâlinde kesilir. Her parçanın üzerine iç malzeme konur; kenarlarından toplanıp üstte birleştirilir. Ters çevrilip tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 15 dakika 160°C’de; 15 dakika da 180°C’de pişirilir.



Tosunum Böreği (Kütahya)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167536
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2022
312 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı maden suyu
125 gram tereyağı
Haşhaş
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz

Soğanı yemeklik doğrayın.
Mercimek ve doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun.
Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
Hamuru için haşhaş hariç malzemeleri kaba alıp yoğurun.
Daha sonra 8 parçaya bölün. Her parça bir tabak büyüklüğünde açıp yağlayın. Ardından haşhaşlayıp katlayın.
Açtığınız hamurları buzdolabında 1 saat bekletin.
Katladığınız her parçayı açın ve 4'e bölün.
İçine de mercimekli harcı ekleyip sarın.
Ardından tepsiye dizip fırına verin.







Tosunum (Kütahya) Tarifleri Ege Yemekleri



(4 adet Tosunum (Kütahya) 157,692 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort