Kısa URL: https://ml.md/lc31738
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
8,509 defa indirildi / yazdırıldı
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 şişe maden suyu
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 adet margarin
haşhaş
aldığı kadar un
Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış soğan kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc122860
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2017
2,566 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
Hamuru:
1 kg un
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
25 g tuz
50 g tereyağı
½ su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
İç Malzemesi:
1 tutam nane
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
½ kg yeşil mercimek
Üstü İçin:
½ kg haşhaş
2 su bardağı sıvı yağ
Harç malzemeleri karıştırılıp bekletilir. İç için mercimekler yarım saat haşlanıp soğuyunca diğer malzemelerle karıştırılır. Tereyağ eritilir ve hamur malzemeleri ile yoğrulup 1 saat dinlendirilir. 4 parçaya ayrılıp açılır ve harç sürülüp ikiye katlanır. Kalın yüzeyine tekrar harç sürüp katlanır. Her bir parça bu şekilde oklava ile açılır ve 4 parça hâlinde kesilir. Her parçanın üzerine iç malzeme konur; kenarlarından toplanıp üstte birleştirilir. Ters çevrilip tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 15 dakika 160°Cde; 15 dakika da 180°Cde pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc167536
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2022
312 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı maden suyu
125 gram tereyağı
Haşhaş
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Soğanı yemeklik doğrayın.
Mercimek ve doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun.
Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
Hamuru için haşhaş hariç malzemeleri kaba alıp yoğurun.
Daha sonra 8 parçaya bölün. Her parça bir tabak büyüklüğünde açıp yağlayın. Ardından haşhaşlayıp katlayın.
Açtığınız hamurları buzdolabında 1 saat bekletin.
Katladığınız her parçayı açın ve 4'e bölün.
İçine de mercimekli harcı ekleyip sarın.
Ardından tepsiye dizip fırına verin.