Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Toyga Çorbası (Karaman) (5 adet - 200,849 defa bakıldı)

Toyga Çorbası (Karaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Toyga Çorbası (Karaman)

mücavir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2008
Mesajlar: 27
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc24911
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008
2,695 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı nohut ve iri bulgur
200 gr. kıyma
2 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
8 su bardağı su
Kırmızı biber
Kuru nane
Katıyağı
Tuz

Nohutu geceden ıslatın. Yoğurdu, unu ve yumurtayı, çırparak karıştırın, içine nohutu, bulguru ve eti katın. Suyunu koyup, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, malzemeleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Yağı, kırmızıbiber ve nane ile birlikte kızdırıp üzerine gezdirin.


ML® Toyga Çorbası için tıklayın




Toyga Çorbası (Karaman)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32023
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,694 defa indirildi / yazdırıldı




Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

MALZEMELER
Bulgur 1 Su bardağı
nohut 1 Su bardağı
ince kıyılmış et 200 gr.
süzme yoğurt 500 gr.
tereyağı 3 çorba kaşığı
nane 1 çay kaşığı
kırmızıbiber 1 çorba kaşığı
yumurta 1 adet
un 2 çorba kaşığı

YAPILIŞI:
1) Yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
2) Bu karışıma et, bulgur, nohut, katılarak sürekli karıştırılarak kaynatılır.
3) Kaynayan çorba piştikten sonra ocaktan indirilir.
4) Bir tavada eritilen tereyağına nane ve kırmızıbiber de katılır ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökülür.

ML® Toyga Çorbası (görsel)


Toyga Çorbası (Karaman)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52685
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2010
2,799 defa indirildi / yazdırıldı




1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı pilavlık bulgur
300 gr. kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı su
Üzeri İçin;
2 çorba kaşığı tereyağı

Tencereye yoğurt, un, yumurta sarısı konur, üzerine incecik akıtarak su ilave edilir. Kıvama gelince ateşe yerleştirilir. Üzerine ıslatılmış bulgur, haşlanmış ve minik doğranmış et, haşlanmış nohut eklenir. Bulgurlar şişene kadar pişirilir. Servis tabağına konur, üzerine yakılmış tereyağı gezdirlir.


Toyga Çorbası (Karaman)

bahar coşkun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2016
Mesajlar: 43
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc139487
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2019
502 defa indirildi / yazdırıldı




Yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
Bu karışıma et, bulgur ve nohut katılarak, sürekli karıştırılır ve kaynatılır.
Bir tavada eritilen tereyağına nane ve kırmızıbiber katılır ve pişen çorbanın üzerine dökülür.


Toyga Çorbası (Karaman)

bütçe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc149348
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı




İsmail Hakkı Güleç

Un, yumurta, su ve yoğurt iyice karıştırılır.
Bulgur, haşlanmış nohut ilavesiyle karıştırılarak pişirilir.
Tereyağında nane ve kırmızıbiber yakılır, çorbanın üzerine gezdirilir.






Toyga Çorbası (Karaman) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(5 adet Toyga Çorbası (Karaman) 200,849 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort