|
Toyga Çorbası (Karaman) |
|
bütçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc149348
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı
|
İsmail Hakkı Güleç
Un, yumurta, su ve yoğurt iyice karıştırılır.
Bulgur, haşlanmış nohut ilavesiyle karıştırılarak pişirilir.
Tereyağında nane ve kırmızıbiber yakılır, çorbanın üzerine gezdirilir.
|
Toyga Çorbası (Karaman) |
|
bahar coşkun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2016
Mesajlar: 43 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc139487
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2019
502 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
Bu karışıma et, bulgur ve nohut katılarak, sürekli karıştırılır ve kaynatılır.
Bir tavada eritilen tereyağına nane ve kırmızıbiber katılır ve pişen çorbanın üzerine dökülür.
|
Toyga Çorbası (Karaman) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52685
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2010
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı pilavlık bulgur
300 gr. kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı su
Üzeri İçin;
2 çorba kaşığı tereyağı
Tencereye yoğurt, un, yumurta sarısı konur, üzerine incecik akıtarak su ilave edilir. Kıvama gelince ateşe yerleştirilir. Üzerine ıslatılmış bulgur, haşlanmış ve minik doğranmış et, haşlanmış nohut eklenir. Bulgurlar şişene kadar pişirilir. Servis tabağına konur, üzerine yakılmış tereyağı gezdirlir.
|
Toyga Çorbası (Karaman) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32023
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
MALZEMELER
Bulgur 1 Su bardağı
nohut 1 Su bardağı
ince kıyılmış et 200 gr.
süzme yoğurt 500 gr.
tereyağı 3 çorba kaşığı
nane 1 çay kaşığı
kırmızıbiber 1 çorba kaşığı
yumurta 1 adet
un 2 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
1) Yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
2) Bu karışıma et, bulgur, nohut, katılarak sürekli karıştırılarak kaynatılır.
3) Kaynayan çorba piştikten sonra ocaktan indirilir.
4) Bir tavada eritilen tereyağına nane ve kırmızıbiber de katılır ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökülür.
ML® Toyga Çorbası (görsel)
|
Toyga Çorbası (Karaman) |
|
mücavir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24911
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı nohut ve iri bulgur
200 gr. kıyma
2 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
8 su bardağı su
Kırmızı biber
Kuru nane
Katıyağı
Tuz
Nohutu geceden ıslatın. Yoğurdu, unu ve yumurtayı, çırparak karıştırın, içine nohutu, bulguru ve eti katın. Suyunu koyup, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, malzemeleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Yağı, kırmızıbiber ve nane ile birlikte kızdırıp üzerine gezdirin.
ML® Toyga Çorbası için tıklayın
|
|