Kısa URL: https://ml.md/lc35997
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
2,338 defa indirildi / yazdırıldı
Et haşlanır, didilir.
Pirinç, nane, maydanoz hepsi beraber piştikten sonra üzerine yoğurt dökülür.
Sakız gibi olan çorbanın üzerine kızarmış yağ dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc104694
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
2,512 defa indirildi / yazdırıldı
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Su Bardağı Bulgur
3 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
Kızartılmış Kaymak Yağı veya Tereyağı
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
5 Su Bardağı Su
Bulgur ayıklanıp yıkandıktan sonra tencerenin içerisine alınarak, 5 su bardağı et suyu ya da suda haşlanır. Bir tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılarak kısık ateşte 15-20 dakika çırparak kaynatılır. Pişmesine yakın içerisine tuz eklenir. Bulgur piştikten sonra çorba demlenmeye bırakılır. Kâselere boşaltılan çorbanın üzerine isteğe göre kızartılmış kaymak yağı veya tereyağı, karabiber ve nane ile süslenerek sıcak servis yapılır.
Not: Bu çorbanın bazı yörelerde, bulgur yerine pirinç kullanılarak pişirildiği de görülmektedir. İsteğe bağlı olarak içerisine haşlanmış nohut eklenebilir.