Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Trabzon Yağlaması (2 adet - 1,236 defa bakıldı)

Trabzon Yağlaması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Trabzon Yağlaması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167452
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
1 paket instant maya
Aldığı kadar ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
200 gram kolot peyniri
50 gram tel peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta

Mayayı ılık suyla karıştırıp içine zeytinyağını ekleyin ve erimesi için birkaç dakika bekleyin.
Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu unun ortasına ekleyin.
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamur mayalanınca ikiye ayırın ve elinizle çekiştirerek açabildiğiniz kadar ince açın.
Kenarlarını 1 parmak kalınlığında içeri doğru katlayın.
Fırını 240 derecede ısıttıktan sonra hamuru fırında 5 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan peyniri rendeleyin. Bir kapta tel peyniri ile karıştırın.
Hamuru fırından çıkarıp üzerine peyniri yayın ve fırına verip 5 dakika kadar pişirin.
Tekrar fırından çıkarıp pidelerin üzerine tereyağını ve yumurtayı ekleyin.
Pideleri fırına verip fırını kapatın.
Yumurta pidenin sıcağıyla piştiğinde çıkarıp servis edin.



Trabzon Yağlaması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176937
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2024
74 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
Yarım paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 kase rendelenmiş kolot peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Kenarları için:
Tereyağı

Öncelikle yoğurma kabına ılık su, şeker ve mayayı alıp karıştırın ve 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Zeytinyağını ekleyin. Tahta kaşıkla unu ve tuzu azar azar ekleyerek karıştırın. Sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamuru 3 dakika soğutmanı yeterli olacaktır. Ele yapışan bir hamur olacak. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin. Tezgahı unlayıp hamuru alın. Hamurun üstüne de un serpin. İkiye bölüp iki adet beze yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp, üzerini örtüp tekrar 30 dakika bekletin.
İçi için; Kolot peyniri rendeleyip kenarda bekletin. Mayalanan hamurun birini tezgaha alın un serperek elinizle açın. Hamur yumuşak olduğu için kolayca açılacaktır. Açtığınız hamurun çok ince olmamasına dikkat edin. 1 yumurtayı sarısından ve beyazından ayırın. Hamurun kenarına yumurta akını fırça yardımıyla sürün. Daha sonra kenarlarını katlayın ve iç kısmından elinizle bastırın. İç harcını koymadan hamurun ortasına biraz su serpip, boş olarak fırına koyup, hafif kızartın. Çıkarıp, orta kısmına bolca peyniri koyun. Üstüne parça parça tereyağını ekleyin. 220 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Yumurtalı yapmak isterseniz fırından çıkarmadan 2-3 dakika önce ayırdığınız yumurta sarısını pidenin üzerine ekleyin ve istediğiniz kıvamda pişene kadar bekleyin. Fırından çıkan pidenizin kenarlarına tereyağı sürüp servis edebilirsiniz.







Trabzon Yağlaması Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Trabzon Yağlaması 1,236 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası