|
Türkmen Pilavı |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc39185
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
3,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.lezzetsirri.com
1 kg. iri kuşbaşı kuzu eti
1 kg. pirinç
1 kg. domates
1 kg. havuç
250 gr. kuru üzüm
250 gr. kuru kayısı
4 baş soğan
5 diş sarımsak
2,5 litre su (pirincinize göre değişebilir)
sıvıyağ
tuz
Soğanları soyun, ince ince kıyın. Havuçları soyun, parmak kalınlığında ve 3-4 cm. uzunluğunda kesip bir kenara bırakın. Domatesleri yıkayın, ufak ufak doğrayın.
Bir çevirdikten sonra domatesleri ilave edin. Sebzeleri ezmemeye çalışarak tekrar domatesler eriyinceye kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakın.
Pirinçleri yıkayın ve kaynayan sebzelere ilave edin. Yıkanmış kuru kayısı ve kuru üzümleri bütün olarak atın. Bir kere karıştırıp, kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Daha sonra kevgirle altüst edip sıcak sıcak servis yapın.
Sarımsakları soyup ikiye bölün. Tencereye sıvıyağı koyun, kızdırın. Etleri içine atın ve kevgirle karıştırarak pembeleşinceye kadar 5 dakika kavurun. Soğanları ilave edin birlikte tekrar 5 dakika kadar çevirin ve havuçları ekleyin. Tekrar karıştırıp, havuçlar biraz sararınca, sarımsakları atın.
ML® Türkmen Dolması için tıklayın
|
Türkmen Pilavı |
|
torun hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99761
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2014
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı margarin
500 gr. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
5 adet havuç
10 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kuzu etini tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları sıvı yağla beraber ekleyerek kavurun. Kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları etin üzerine yerleştirin. Yıkanmış pirinci en üste yerleştirin. Su ve margarini ekleyerek, suyunu çekene kadar orta ateşte, daha sonra çok kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Servis yaparken, büyük bir servis tabağına ters çevirerek yerleştirin
Fotoğraf "torun hanım" tarafından gönderildi. 10.07.2014
|
Türkmen Pilavı |
|
çerez
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc155768
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2021
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı pirinç
500 gram kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
5 adet havuç
10 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yeme kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Havuçları kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ya da rendenin en kalın yeriyle rendeleyin.
Kuzu etini pilav tenceresine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Üzerine sıvı yağı, soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
Etlerin üzerine havuçları, onun üzerine de pirinci yayın.
Sıcak suyu, tuzu, baharatları ve tereyağını da ekleyip karıştırmadan kapağını kapatın.
Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Büyük bir düz tabağa ters çevirerek servis edin.
|
Türkmen Pilavı |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180274
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024
155 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr/
500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı pirinç
3 adet büyük boy havuç
2 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ veya kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
4 su bardağı sıcak su
Pirinci tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekletin, ardından iyice yıkayıp süzün.
Geniş bir tencereye sıvı yağı koyun ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyerek yüksek ateşte iyice kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Etler kızardıktan sonra, ince doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Havuçları jülyen şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun.
Üzerine sıcak suyu ilave edin ve baharatları (tuz, karabiber, kimyon) ekleyin. Etler tamamen pişene kadar suyun kaynamasını sağlayın.
Suyu kaynayan karışıma yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
|
|