Kısa URL: https://ml.md/lc99761
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2014
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
4 çorba kaşığı margarin
500 gr. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
5 adet havuç
10 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kuzu etini tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları sıvı yağla beraber ekleyerek kavurun. Kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları etin üzerine yerleştirin. Yıkanmış pirinci en üste yerleştirin. Su ve margarini ekleyerek, suyunu çekene kadar orta ateşte, daha sonra çok kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Servis yaparken, büyük bir servis tabağına ters çevirerek yerleştirin
Fotoğraf "torun hanım" tarafından gönderildi. 10.07.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc155768
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2021
401 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı pirinç
500 gram kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
5 adet havuç
10 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yeme kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Havuçları kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ya da rendenin en kalın yeriyle rendeleyin.
Kuzu etini pilav tenceresine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Üzerine sıvı yağı, soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
Etlerin üzerine havuçları, onun üzerine de pirinci yayın.
Sıcak suyu, tuzu, baharatları ve tereyağını da ekleyip karıştırmadan kapağını kapatın.
Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Büyük bir düz tabağa ters çevirerek servis edin.