|
Türlü Konservesi |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11915
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
3,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcan
Bamya
Domates
Ayşekadın fasulyesi
Kabak
Biber
Her sebzeyi önce ayrı ayrı yıkamalı. Bamyaları yukarıda görüldüğü biçimde kesip hazırlamalı. Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölmeli ve her parçayı küçük küçük doğramalı, içinde % 1 oranında tuz bulunan suya atıp bir süre orada tutmalı. Kabakların üzerleri kazındıktan sapları kesildikten sonra bunları da küçük parçalara doğramalı. Tohumları ve tohum yatakları çıkarılacak biberleri küçük parçalara doğramalı. Fasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını aldıktan sonra bunları da taneler arasındaki boşluktan keserek ikiye veya üçe doğramalı. Sebzeleri böylece hazırlayınca ayrı ayrı haşlamalı. Sadece domatesi haşlamayıp dilim dilim doğramalı. Sıra sebzelerin kavanozlara doldurulmasına gelince önce kavanoza bir dilim domates koymalı. Bunun üstüne öbür sebzelerle domatesleri karıştırarak doldurmalı. En üste bir domates dilimi daha oturtmalı. Bu sebzelerin haşlama suyu kararacağından bundan yararlanmak doğru değildir. Ya kavanoza bir kaşık tuz koyup bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurmalı veya % 1,5 oranında kaynar salamura suyu doldurmalı. Havası Çıkarıldıktan ve ağzı silindikten sonra kavanozun kapağını kapatmalı. Kavanozlarını otoklava koyanlar 115,5 santigrat (240 fahrenheit) derecesinde yarım saat sterilize edeceklerdir. Yanlarsa 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize edeceklerdir. Sterilizasyondan sonra kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı. Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı.
|
Türlü Konservesi |
|
mükerrem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2008
Mesajlar: 37 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc29638
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fasulye, biber, bamya, kabak, patlıcan ve domatesin birlikte karıştırılıp konserve edilmesidir.
Fasulyeler yıkanıp ayıklanarak istenen uzunlukta doğranır kaynar suda beş dakika haşlanır.
Bamyalar, hazırlanıp, limonlu ve tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır.
Patlıcanlar yıkanıp, arzuya göre doğranarak tuzlu suda iki dakika süreyle haşlanır.
Kabaklar soyulup, arzuya göre doğranarak kaynar suda bir dakika haşlanır.
Biberler yıkanarak sapları ayıklanır, ikiye ya da dörde bölünerek tohumlarından temizlenir. Kaynar suya daldırılıp hemen çıkarılarak haşlanır.
Bu şekilde ayrı ayrı hazırlanan bütün sebzeler istenen miktarlarda karıştırılarak, kavanozların dibine bir dilim domates konduktan sonra doldurulurlar.
Bir kiloluk kavanozlara bir tatlı kaşığı, yarım kiloluk kavanozlara yarım tatlı kaşığı tuz konarak, üzerlerine bir dilim domates daha yerleştirilir ve kapatılır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.09.2024
|
Türlü Konservesi |
|
Dilek Akovalı
Aşçı
Kayıt: 14.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc35427
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2009
2,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg.'lik kayanoz
2 adet patlıcan
2 adet kabak
Yarım kg. çarliston biberi
Yarım kg. taze fasulye
1 adet domates
Sebzeleri yıkayın. İrice doğrayın. Kavanoza yerleştirin. Üzerine tuz serpin. En üste ikiye ayrılmış domates koyun. Kavanozu dolduracak kadar kaynayıp, soğutulmuş su doldurun. Kavanozun kapağını kapatın. Ters düz edin. Su dolu bir kaba alıp, 1 saat kadar kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, serin bir yerde bekletin.
|
Konserve Türlü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179409
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 kilo patlıcan
1 kilo taze fasulye
1 kilo kabak
1 kilo patates
2 kilo domates
Domatesin kabukları soyulur dilimlenir ve kenarda bekletilir.
Taze fasulye doğranır ve genişçe tencereye alınır yağ da ilave edilip kapağı kapatılır.
Ara ara çevirerek rengi koyu yeşil olana kadar 10 dakika kadar kavrulur. (İsterseniz taze fasulyeler ile birlikte içine istediğiniz miktarda yemeklik doğranmış biberde koyup kavurabilirsiniz.)
Bu arada kabak, patlıcan, patates iri küpler halinde doğranır.
Rengi değişen fasulyelere domates ilave edilip karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca patatesler ilave edilip karıştırılır.
2-3 dakika sonra kabak ve patlıcan ilave edilip karıştırılır.
Domates biraz suyunu çekene kadar sebzeler tam yumuşamadan altı kapatılır ve sıcak halde kavanozlara pay edilip ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
|
Türlü Konservesi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179816
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024
62 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
500 gr bamya
500 gr taze fasulye
1 kg kabak
500 gr sivri biber
1 kg domates
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Sebzeleri yıkayıp kurulayın.
Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yaydıktan sonra sıcak fırında birkaç dakika kurutun.
Kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Patlıcanları alacalı soyup iri küpler şeklinde doğrayın.
Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin.
Kabakların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın.
Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayarak ikiye veya üçe kesin.
Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün.
Domatesleri dilimleyin.
Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin.
Tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun.
Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın.
Serin bir yerde saklayın.
Kış ayları için pratik türlü konservesi hazır.
|
|