|
Turp Salatası |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13898
Gönderme Tarihi: 21.May.2007
2,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrice bir beyaz turpun kabuğunu soyun ve yıkayın. Önce yuvarlak dilimler halinde kesin, sonra da bu dilimleri incecik baston biçiminde doğrayın. Doğranmış turpları, içine bir limon sıkılmış suya atın. Yenileceğine yakın turpları limonlu sudan çıkartın, porselen bir kâseye koyun. Altı kaşık zeytinyağı, 1 limonun suyu, dört çoy kaşığı tuz ve biraz da karabiberi çatalla iyice çırpın. Tuzun iyice erimesi için bir-iki dakika bekledikten sonra gene çırpın ve turpların üzerine dolaştırarak döktükten sonra salatayı servis yapın.
ML® Tahinli Turp Salatası için tıklayın
|
Turp Salatası |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11159
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta büyüklükte bayır turpu
10 adet siyah zeytin
3/4 kahve fincanı limon suyu
biraz tuz
3/4 kahve fincanı zeytinyağı
Orta büyüklükte 3 adet bayır turpunun siyah kabuklarını soyduktan sonra bunları, kalınca dişli bir rendeden geçirmek suretiyle rendelemeli ve tabağa almalıdır.
Sonra tabağa almış olduğumuz bu turplara biraz tuz ilâve ederek iyice karıştırdıktan sonra üstüne 3/4 kahve fincanı zeytinyağı ile 3/4 kahve fincanı limon suyu ilâve etmeli, üstlerine de 10 adet siyah zeytin oturtmak suretiyle salatayı süslemeli ve servis yapmalıdır.
Not: Turp salatasının daha az baharlı olmasını isteyenler; rendelenmiş turplara bir miktar tuz serperek iyice bir karıştırdıktan sonra on dakika kadar bir tarafa bırakmalı, sonrada sıkmak suretiyle sularını çıkardıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|
Turp Salatası |
|
mahlaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc56280
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2010
2,691 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyaz ve kara bayır turpları, temizce yıkandıktan sonra, üzerlerindeki kabuklarını da soyup rendelemelidir.
Bazıları, rendelenmiş turplara el sürmeyip, olduğu gibi tabağa koyarlar. Sonra, sofraya götürürken; tuz, yağ ve sirkesini lâve ederler.
Misafir sofralarında, rendelenmiş turpları, kendi yeşil filizleriyle ve yeşil zeytin garnitürleriyle süslerler.
Not: Turpların cinsleri :
1 Kırmızı turp
2 Beyaz bayır turpu
3 Kara bayır turpu
4 Frenk turpu
Bu turplar, bazı kimseler tarafından ekmekle elma gibi yenirse de, kırmızı turptan başkasının, salata halinde yenilmesi daha uygun ve lezzetlidir.
|
Turp Salatası |
|
balıkçı kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26594
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2008
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy siyah turp
3 adet kırmızı turp
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Siyah turpun kabuklarını soyun. Rendeleyin ve servis tabağına alın. Kırmızı turpun yaprak ve kök kısmını kestikten sonra, halka halka doğrayın. Bunları turpun üzerine dağıtın. Zeytinyağı, limon ve tuz ile bir sos hazırlayın. Salatanın üzerine dökün ve servis yapın.
|
Turp Salatası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102258
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2014
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet turp
1 adet marul
2 adet domates
1 adet patlıcan
1 adet soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Patlıcanlar servis tabağı olarak kullanılacağı için pişirilmiyor. Kesip içlerini oyup çanak gibi kullanmak için hazırlayın. Yıkanmış ve irice doğranmış yeşillikleri de üzerine ekleyip. Kabukları soyulmuş turpları uzun çubuklar halinden doğrayın. Üzerine limon suyunu sıkıp bırakın. Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip turplarla karıştırın. İstenirse üzerine mayonezde konulabilir. Dilimlenmiş turpları patlıcanların üzerine yerleştirin.
|
Turp Salatası |
|
yaşar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc68535
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011
2,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet turp
1 demet roka
5 adet küçük domates
1 adet limon
8 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
Domatesleri ikiye bölüp üzerine zeytinyağı tuz ve galata unu serpip 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Rokaları ince kıyıp servis tabağına alın. Turpların kırmızı kısmını kesin ve iri doğrayıp rokaların üzerini koyun. Pişmiş domatesleri ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ile karıştırıp servis yapın.
|
Turp Salatası |
|
dipnot
Aşçı
Kayıt: 04.02.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95635
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet turp
1 adet kıvırcık salata
1 adet marul
2 adet domates
1 adet patates
1 adet soğan
5 sap taze soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Patatesleri 15 dakika kadar haşlayın. Bu arada soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp çok az tuzla ovun. Üzerine baharatları da ekleyip karıştın. Yıkanmış ve irice doğranmış yeşillikleri de üzerine ekleyip. Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayıp soğumaya bırakın. Üzerine hazırladığınız soğanları, ince doğranmış taze soğanı ve maydanozu ekleyip karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına aktarın.
|
Turp Salatası |
|
hesap
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc117461
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Batur
2 Adet Turp
Tuz
Karabiber
1 tutam taze nane
1 tutam taze fesleğen
Yarım bağ yeşil taze soğan
2 Adet Köy Biberi
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Limon
Sos için:
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tüm malzemeler küçük küçük doğranır. Turp ise uzun uzun doğranır. Sos malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırılır. Servis tabağına konulur. Sos üzerine konulup servise hazır olur.
|
|